Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Még egy zuglói siker: Borbély Ádám újabb iskolaudvart avatott

A kormánypártok polgármesterjelöltje a megnyitón elmondta, közbenjárásának köszönhetően minden zuglói körzetes általános iskola udvara megújul.

2024. 05. 23. 13:43
Fotó: Gergely Besenyei
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül látványos szakaszához ért az iskolaudvarok felújítása Borbély Ádám, a kormánypártok zuglói polgármesterjelöltje szerint. 

Ez az első alkalom, amikor egy teljesen felújított iskolaudvart adhatunk át. Februárban számoltunk be a hírről, hogy minden körzetes általános iskola udvara megújulhat Zuglóban. Azután kerestem fel Balázs Attilát, a Bayer Construct Zrt. vezérigazgatóját, hogy a legutóbbi testületi ülésen, a kerületvezetés belháborúja miatt nem született megállapodás, a testület nem fogadta el a 3-3,5 milliárdos ajánlatokat

– mondta el Borbély Ádám, majd hozzátette, miután az intézményvezetőkkel korábban jó kapcsolatot alakítottak ki, világos cél volt, hogy minden körzetes általános iskola udvarát fel kell újítani. Az egyeztetések eredményeként pedig az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény udvarán a gyöngykaviccsal járó minden kellemetlenség, a poros, saras udvar a múlté lett, és a biztonságos sporteszközök is új minőséget hoznak az iskola életébe. 

A felújítás eredményeként a megújult udvarban helyet kapott egy kosárlabda-, egy kisméretű focipálya, illetve egy játszótér is. A gyerekek által gyakran használt területeket pedig 1200 négyzetméteren műfűvel fedték le, a kerítések mentén pedig sövényeket telepítettek, amelyek idővel árnyékot nyújthatnak majd a kertben játszó iskolásoknak.

 

Borítókép: Iskolaudvar-átadás (Fotó: Besenyei Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.