Vádlott lett az influenszertüntetés két főszervezője

A YouTube-csatornájukon futó napi műsor egyik részében orosz ügynöknek nevezték Szabó Balázs független képviselőt, aki először helyreigazítást kért a youtuberektől, majd ennek hiányában jogi útra terelte az ügyet. Nagy Ádámot és Szabó Mártont a rágalmazási per mellett a PestiSrácok stábja arról is kérdezte, hogy milyen alapon neveznek ügynöknek valakit, miközben ők kapnak több millió forintot egy idegen ország nagykövetétől, amiről büszkén be is számoltak a műsorukban.

Forrás: PestiSrácok2024. 05. 30. 12:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vád alá helyezhetik az influenszereket, miután egy önkormányzati képviselő beperelte őket. Az ügy felperese, Szabó Balázs független képviselő a PestiSrácok stábjának elmondta, megtartották a per első, előkészítő tárgyalását, ahol jelen volt a Fókuszcsoport egyik influenszere, Szabó Márton (Csoki) is, aki egy bocsánatkérést ajánlott fel az alaptalan rágalmak ellentételezésére, ugyanakkor Szabó Balázs független képviselő szerint a bocsánatkérés ezen a ponton már nem elég. 

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy sajnálatos módon Nagy Ádám és Szabó Márton tevékenysége nem minősül sajtómunkának, ők pedig nem médiamunkások, jogilag legalábbis semmiképp sem – írta a PestiSrácok.hu. Annak ellenére, hogy kvázi napi hírműsort vezetnek, amit százezrek néznek, különböző bulvár- és közéleti témákat elemeznek, aktívan politizálnak, mégsem minősülnek sajtómunkatársnak, így a médiatörvény rájuk nem vonatkozik. 

Azzal, hogy a YouTube számukra kedvező algoritmusa óriási megjelenést biztosít nekik, mentesülnek a hagyományos médiatörvények alól. Ilyen szempontból csak a YouTube közösségi alapelvei vonatkoznak rájuk, amit a 330+ adás alatt még egy kijelentésükkel sem sértettek meg.

Nagy Ádám és Szabó Márton magukat független, illetve független–szubjektív tartalomgyártóként aposztrofálják. Azonban a Fókusz stúdió nemrég több millió forintot kapott David Pressman hivatalától egy pályázat részeként. Amikor a PestiSrácok riportere arról kérdezte Nagy Ádámot, hogy mik voltak a pályázat feltételei, nem igazán tudott mit mondani. 

Nagy Ádám elmondása szerint a pályázatot egy pályázatíró adta be, ők nem tudják, mik a feltételek, de arra biztosan emlékszik, hogy nem volt benne tartalmi elvárás. Pressmanék nem szabták meg, hogy ezért a több millió forintért milyen tartalmat kell Nagy Ádáméknak a jövőben előállítaniuk. Ez a médium szerint arra enged következtetni, hogy a Fókusz stúdió jelenlegi tevékenysége kiváló harmóniában áll az amerikai követség érdekeivel. 

 

 

Borítókép: Tüntetés a Hősök terén (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.