Váratlan helyen bukkant fel Gulyás Gergely, a miniszter is járja az országot + videó

Az egyik utolsó baloldali fellegvárat látogatta meg a Miniszterelnökség vezetője.

Forrás: Bama2024. 05. 31. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter vett részt lakossági fórumon május 30-án Pécsen, Csizmadia Péter polgármesterjelölttel együtt – írta a Baranya vármegyei hírportál (Bama.hu).

– Tíz nap múlva választások vannak Magyarországon, és miután a bennünket körülvevő világ sokkal veszélyesebb, mint bármikor, ezért a választásnak is óriási a tétje – erősítette meg Gulyás Gergely. A miniszter hozzátette:

– Európai parlamenti képviselőket és önkormányzati vezetőket választunk. Pécsen kétszeresen is háború vagy béke a tétje a választásnak.

Gulyás Gergely hangoztatta, könnyebb azzal együttműködni, akiben megvan a hajlandóság az együttműködésre, és ilyen szempontból nincsenek jó tapasztalatok a kormány és Pécs jelenlegi, baloldali városvezetése között. 

– A kormány minden önkormányzatnak partnerséget ajánl, de nem mindenki fogadja egyformán ezt a partnerséget. 

– Úgyhogy örülnénk annak, hogyha a választópolgárok olyan döntést hoznának, amely megkönnyítené, hogy valóban ne egy háború legyen, miközben egyértelmű fejlesztési szándékok vannak az önkormányzat, a pécsi vezetők és a kormány között, hanem a város fejlődése érdekében legyen kölcsönös együttműködés és munka

 – szögezte le a politikus.

 

Így lendítené fel Pécs gazdaságát Csizmadia Péter és a Fidesz

Ahogy a Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, Csizmadia Péter már hetekkel ezelőtt elmondta egy interjúban, miként tervez fellendülést hozni Pécs városának. A harminc pontból álló polgármesterjelölti programját a Bamának adott interjúban részletezte a Fidesz–KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) pécsi polgármesterjelöltje.

A Pécs-konzultációt kitöltő csaknem 11 ezer pécsi polgár szinte mind egyetértett abban, hogy tragikus állapotban van a város út- és járdahálózata, tömegközlekedése – mondta Csizmadia Péter a lapnak, kiemelve: mindennek tetejében a várost vezető Péterffy Attila és szövetségesei befektetőellenes gazdaságpolitikája miatt hiányoznak azok az új munkahelyek, amelyek biztos megélhetést és gyarapodást garantálnának a pécsieknek. A kormánypártok polgármesterjelöltje hangsúlyozta: ez nem maradhat így!

– Nem kevesebbet vállaltunk, mint hogy tízmilliárd forintos út- és járdafelújítási programot indítunk, ezer új parkolóhelyet és tíz új parkot hozunk létre, harmincmilliárd forint értékben tervezünk energetikai beruházásokat, és ötmilliárd forint értékben bérlakások építését szeretnénk finanszírozni. A tömegközlekedést térítésmentessé tesszük a 14 év alattiak számára és e-buszokat állítanának forgalomba

– sorolta Csizmadia Péter.

A politikus a tervek finanszírozásának hátteréről azt mondta: 

– Mindennek az alapja a program gazdasági gerince, Pécs újraiparosítása. Összesen hétezer új pécsi munkahelyre tettünk vállalást.

Szerinte a jelenleg Pécsett működő és a jövőben ide telepíteni kívánt cégeknek köszönhetően nőni fog az önkormányzat bevétele az iparűzési adóból. A terv központi része a befektetők bevonzása, valamint Baranya vármegye és Pécs infrastruktúrájának eddig nem látott mértékű fejlesztése.

Minderre az üvegzsebrendelet bevezetése a garancia, ugyanis a pécsieknek igenis joguk van tudni, hogy mire költi az önkormányzat a pénzüket

– mondta a lapnak Csizmadia Péter, és megjegyezte: már több miniszter is jelezte támogatási szándékát a felvázolt terveket illetően.

Pécs nem egyszerű terep jelenleg a jobboldali politikusok számára, 2019-ben nagyot nyertek a visszatérő balosok, az MSZP-hez ezer szálon köthető Péterffy Attila vezetésével, és 2022-ben az országgyűlési választásokon is Pécsen volt az egyik olyan vidéki választókerület (a másik Szegeden), ahol a baloldali jelölt tudott egyéni mandátumot nyerni. 

Borítókép: Gulyás Gergely országjárásának pécsi állomása (Forrás: Facebook/Gulyás Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.