Megtalálták a baloldali pécsi polgármester titkos VIP-parkolóját

A Péterffy Attila vezette önkormányzat a baráti vállalkozónak elengedte 132 parkoló kiépítését, ami a szerződés szerint kötelező lett volna.

2024. 05. 29. 10:34
PÉTERFFY Attila
Péterffy Attila (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP–DK-s városvezetők kényelmét a parkolás ügyében sem veszélyezteti semmi, hiszen meg tudnak állni a városháza kapujában. A pécsieknek azonban továbbra is komoly problémát okoz a parkolás, de Péterffy Attiláék a baráti vállalkozónak elengedték 132 parkoló kiépítését, ami a szerződés szerint kötelező lett volna – írta meg a Baranya vármegyei hírportál.

A lap szerint Gyurcsány Ferenc vidéki fellegvárában, a pécsi önkormányzatnál a városháza melletti parkolót úgy bővítették ki, hogy a korábban mellette lévő taxidrosztokat is igénybe vették. A bővítésnek köszönhetően Péterffy Attila pécsi polgármester a közel húszmillióért bérelt, 272 lóerős luxusautójával könnyedén be tud kanyarodni balra – csak arra mehet –, és éppúgy balra ki tud hajtani.

A DK-val szövetkező MSZP pénzügyi elitjének érdekeit is kiszolgáló városvezetés korábban megpróbálta letagadni, hogy létezik politikusi VIP-parkoló, csakhogy a tapasztalati tények azt mutatják, hogy az említett rész leginkább három baloldali alpolgármester kényelmes megállását szolgálja.

A parkolási gondokhoz egyébként éppen Péterffy MSZP-s háttérországa is hozzájárul, amiben partner a városvezetés. Miközben Péterffyék kiterjesztették a fizetős övezeteket, a pécsieket kíméletlenül megbüntetik, ha nem vesznek parkolójegyet, addig a baráti céggel meglehetősen kedvesek. A Castrum Pécs Kft.-nek ugyanis elnézték, hogy nem épített meg 132 parkolót, amiket már évekkel ezelőtt létre kellett volna hoznia. Az önkormányzat néhány hónapja újabb öt évet adott az MSZP-s vállalkozónak arra, hogy megépítse a parkolóhelyeket, amelyekre kötelezettséget vállalt.

 

Borítókép: Péterffy Attila (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.