Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Újabb eljárás indult a pécsi önkormányzat ellen

Nem áll jól Péterffyék szénája.

Forrás: BAMA2024. 05. 27. 9:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közbeszerzési Hatóság a Magyarürögi vízfolyás ügyében kifizetett tízmilliók kapcsán vizsgálódik a pécsi baloldali önkormányzat ellen – írta a Baranya vármegyei hírportál

A hatóság elnöke a Közbeszerzési Döntőbizottságnál május 15-én kezdeményezte az eljárást, amelynek kapcsán a pécsi önkormányzatnak a Magyarürögi vízfolyás rendezése kapcsán történt tevékenységét vizsgálják. Sajtóhírek szerint a hatóság ellenőrizte a vonatkozó vállalkozói szerződés teljesítésének, illetve módosításának körülményeit, és a törvényben lefektetett felelős gazdálkodás követelményére vonatkozó alapelv megsértésének gyanújára bukkantak. Ezért fordultak a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz az ügyben további eljárás érdekében.

 

A NAV is nyomoz

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már nyomoz az ügyben, miután a feljelentés alapján egy vállalkozásnak érdemi munka nélkül adott tízmilliókat a Péterffy Attila polgármester vezette önkormányzat – emlékeztetett a lap. Az ügyet kirobbantó Tiszta Kezek Egyesület polgármesterjelöltje, Bognár Szilvia azt mondta, hogy az alázat és a mértékletesség kiváltképpen a közéletben minimális elvárás.

– Mondja már meg valaki: miért mindig ugyanazok a szereplők nyerik a közbeszerzési eljárásokat? Miért ezek a szereplők tudják mindig, mekkora összeg a legalacsonyabb ár, amivel megszerzik a projekteket? Miért nem tűnik fel senkinek, hogy három hónappal a beruházások megkezdése után már előre nem látható fejlemények miatt emelni kell a kivitelezés költségeit? Azért, mert a másik is ugyanezt teszi? – tette fel a kérdéseit Bognár Szilvia.

 

Borítókép: A városháza Pécsett (Fotó: Bama/Löffler Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.