Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Csizmadia Péter fellendülést ígér Pécsnek

Ismertette programját a Fidesz–KDNP jelöltje.

2024. 05. 25. 15:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban mutatta be harminc pontból álló polgármesteri programját Csizmadia Péter, a Fidesz–KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) pécsi polgármesterjelöltje, aki interjút adott a Baranya vármegyei hírportálnak.

A Pécs-konzultációt kitöltő csaknem 11 ezer pécsi polgár szinte mind egyetértett abban, hogy tragikus állapotban van a város út- és járdahálózata, tömegközlekedése – mondta Csizmadia Péter a lapnak, kiemelve: mindennek tetejében a várost vezető Péterffy Attila és szövetségesei befektetőellenes gazdaságpolitikája miatt hiányoznak azok az új munkahelyek, amelyek biztos megélhetést és gyarapodást garantálnának a pécsieknek. A kormánypártok polgármesterjelöltje hangsúlyozta: ez nem maradhat így!

 

Komoly tervek

A Fidesz–KDNP jelöltje a pécsi infrastruktúra állapotát úgy látja, egyrészt bőven van mit fejleszteni rajta, másrészt pedig alkalmasnak tartja magát a megvalósításra. 

Nem kevesebbet vállaltunk, mint hogy tízmilliárd forintos út- és járdafelújítási programot indítunk, ezer új parkolóhelyet és tíz új parkot hozunk létre, harmincmilliárd forint értékben tervezünk energetikai beruházásokat, és ötmilliárd forint értékben bérlakások építését szeretnénk finanszírozni. A tömegközlekedést térítésmentessé tesszük a 14 év alattiak számára és e-buszokat állítanának forgalomba

– sorolta Csizmadia Péter.

A politikus a tervek finanszírozásának hátteréről azt mondta: – Mindennek az alapja a program gazdasági gerince, Pécs újraiparosítása. Összesen hétezer új pécsi munkahelyre tettünk vállalást.

Szerinte a jelenleg Pécsett működő és a jövőben ide telepíteni kívánt cégeknek köszönhetően nőni fog az önkormányzat bevétele az iparűzési adóból. A terv központi része a befektetők bevonzása, valamint Baranya vármegye és Pécs infrastruktúrájának eddig nem látott mértékű fejlesztése.

Minderre az üvegzsebrendelet bevezetése a garancia, ugyanis a pécsieknek igenis joguk van tudni, hogy mire költi az önkormányzat a pénzüket

– mondta a lapnak Csizmadia Péter, és megjegyezte: már több miniszter is jelezte támogatási szándékát a felvázolt terveket illetően.

 

Pécs régi vágya is teljesülhet

Vitán felül áll, hogy a pécsiek nagy vágya, egyben megérdemelt elvárása is egy új, modern uszoda, városi nagystrand – mutatott rá Csizmadia Péter.

Mi vállaljuk, hogy ezt megépítjük, akárcsak annak a multifunkcionális sportlétesítménynek a megépítését is, amely a helyi sportegyesületek otthona is lehet. Továbbá a Pécs-konzultáció javaslatai alapján vállaltuk még a városi korcsolyapálya befedését is. Megkezdenénk a Pécsi Nemzeti Színház épületének átfogó felújítását, létrehozzuk a Magyar Folklór Házát és új kollégiumot tervezünk építeni a Pécsi Tudományegyetemmel közösen

– sorolta a politikus.

 

A baloldal kihátrált az ígéretei mögül, és még el is tüntette őket

A jelenlegi, baloldali városvezetésről szólva Csizmadia Péter rámutatott: több mint fél tucat bűnügyi eljárás zajlik a városházán, ami elképesztő. Ennek az alakulatnak így aztán nem maradt más lehetősége, mint a látszat- és Facebook-politizálás. Ez egyszerűen méltatlan a pécsiekkel szemben – jelentette ki a Fidesz–KDNP jelöltje.

Csizmadia Péter emlékeztetett: 2020-ra vált egyértelművé, hogy a polgármester a megígért szakmaiság és függetlenség helyett a gyurcsányi-baloldali érdekkör hálójába került, és azóta is ebben vergődik, aminek a város issza meg a levét. Azóta folyamatos Pécs sodródása, leszakadása, a mindennapos tervezetlenség, jövőkép-nélküliség, amit most ad hoc akciókkal, kampányaszfaltozgatással próbál elfedni – mondta a lapnak.

Borítókép: Csizmadia Péter (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.