Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

A Gyurcsány házaspár is szavazott

Dobrev Klára Magyar Péter ellen buzdít.

2024. 06. 09. 10:39
Gyurcsány Dobrev
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

–  Arra számítunk, hogy még több szavazónk lesz és még erősebb politikai közösséget fogunk tudni mutatni  – mondta Dobrev Klára vasárnap, miután Budapesten leadta szavazatát. A DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője férjével, Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével együtt adta le voksát, majd úgy fogalmazott,

  azt várják, hogy nagyon-nagyon sok szavazójuk lesz és egyre több. 

Egyúttal azt is leszögezte, hogy egyetlen erős, baloldali, szociáldemokrata szövetség van, mégpedig a DK–MSZP–Párbeszéd szövetsége.
– A kampányban választ adtunk arra a kérdésre, hogy „aki igazán ellenzéki”, annak egyszerű a választás. A Fideszre nem lehet szavazni és különösen a fővárosban, de 

szerte az országban sem lehet olyan pártra szavazni, mint a Tisza, 

ami nem határolódik el egyértelműen a Fidesz jelöltjétől Budapesten, és nem Karácsony Gergelyt támogatja – mondta Dobrev Klára. Szerinte a budapestiek megértették, hogy egy ellenzéki szövetség van, ami Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége és listája mögött áll. – Aki nem akarja, hogy Budapestet visszavegye és országosan megerősödjön a Fidesz, az a fővárosban Karácsony Gergelyre, országosan pedig a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájára szavaz – érvelt. A politikus azt is elmondta, június 10-től gőzerővel dolgoznak majd azon, hogy az „Orbán-rendszer minél hamarabb megbukjon”.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.