Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Átadták az Év kerékpárútja díjat a Beregi körnek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményban található az ország egyik legnagyobb, összefüggő és szolgáltatásokkal kiépített kerékpárút-hálózata.

2024. 06. 12. 18:50
Vásárosnamény, 2024. június 12.
Kerékpárosok közlekednek Vásárosnaményban Az Év Kerékpárútja díjátadója napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei városban 2024. június 12-én. Az elismerést a Beregi kör nyerte el, amely az ország keleti csücskében futó útvonal a középkor örökségét és õsrégi vulkánok maradványait mutatja be egy kerékpáros élménytúrára fûzve fel.
MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghaladja a 300 kilométert a kerékpározható árvízvédelmi gátak hossza – mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.
Révész Máriusz az Év kerékpárútja pályázat díjátadóján kiemelte, a térségben (Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményban) van az ország egyik legnagyobb, összefüggő és szolgáltatásokkal kiépített kerékpárút-hálózata. Fontosnak nevezte, hogy nagy összefogással sikerült a Beregi körnek ezt az elismerést elnyernie. Az államtitkár úgy fogalmazott, 

ha a térségben továbbra is össze tudnak fogni a szereplők, akkor rövid időn belül meg lehet sokszorozni az oda látogató turisták számát.

Az év kerékpárútja cím kapcsán pedig közölte, az elismerést internetes szavazás alapján ítélik oda immár öt éve.
Hozzátette, a református egyházzal együttműködve megállópontokat hoztak létre a kerékpárút mentén régi, használaton kívüli épületek felújításával.

RÉVÉSZ Máriusz; FILEP Sándor; SESZTÁK Oszkár; FEKETE Károly
Fotó: Czeglédi Zsolt

Révész Máriusz fontosnak nevezte, hogy az emberek mozogjanak. Szerinte ezt csak élménnyel lehet elérni, ezért olyan kínálatot kell teremteni, ahová szívesen elmennek. Seszták Oszkár (Fidesz–KDNP), a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, 

az elkövetkezendő időszakban öt és fél milliárd forintot fordít a vármegye az aktív turizmus fejlesztésére az államtitkársággal együttműködve.

A Beregi kör elnevezésű kerékpárút 50 kilométer hosszú. Az Év kerékpárútja cím elnyerése alkalmából emléktáblát avattak a beregi város egyik parkjában.

Borítókép: Kép a tábla avatás helyszínéről ( Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.