„Az élhetőséget nem csupán az anyagi jólét határozza meg”

Navracsics Tibor szerint fontosak a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok, valamint a reálisan megfogalmazott elvárások.

Forrás: MTI2024. 06. 20. 21:42
Budapest, 2024. május 10.
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter beszédet mond az elsõ magyar-bajor testvértelepülési konferencián az esztergomi Szent Adalbert Központban 2024. május 10-én.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ország élhetősége csak részben az anyagi jólét függvénye, ezen kívül fontos az emberi kapcsolatok minősége és az élettel szembeni, megfelelően megfogalmazott elvárások – jelentette ki Navracsics Tibor a Veszprém Televízióban adott interjúban.

Az év elején indult, vármegyeszékhelyeket érintő országjárásának célja az, hogy feltérképezze a magyar közigazgatás jelenlegi állapotát – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter. Hozzátette: ennek tapasztalatait összegezve fontos feladat a lemaradó térségek felzárkóztatását, amelynek első lépése a lemaradás okainak feltárása.

Az országjárás jelenlegi állomása, Veszprém európai összehasonlításban is az élhető városok közé tartozik. 

Magyarország élhetőségét pedig az anyagi jóléten túl a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatok, valamint a reálisan megfogalmazott elvárások javíthatják

– hívta fel a figyelmet.

Az 1996-os területfejlesztési törvény megszületése óta nagy változást hozott Magyarország uniós csatlakozása. Azóta a területi különbségek nőttek – jelezte a miniszter, jelezve, hogy Budapest az uniós átlagot meghaladó növekedést mutat, miközben az észak-alföldi térség fejlettsége az uniós átlag 49 százalékának felel meg.

Az igénybe vehető uniós pályázatok a térségi összefogást segítő kezdeményezéseket támogatják, ilyen például a Szent György-hegy fejlesztésére irányuló pályázati lehetőség – jelezte a tárcavezető.

A közigazgatás a digitális átállás küszöbén áll, annak eredményeként például egy erkölcsi bizonyítványt telefonon keresztül lehet majd igényelni – mondta Navracsics Tibor. Hozzátette: a magyar közigazgatás a kormányablakok révén egyszerűen átlátható, az ügyintézés gyors.

Borítókép: Navracsics Tibor (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.