Drágultak a strandok a Balaton déli partján

A legtöbb helyen 10-15 százalékos az emelés.

2024. 06. 24. 18:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb esetben 10-15 százalékkal drágultak a déli part strandjai a Balatonnál, de van olyan hely, ahol ötvenszázalékos az emelkedés – írja a Somogy Vármegyei Hírportál.

Egy fizetős és egy szabadstrand közül választhatnak, akik Balatonvilágoson szeretnének megmártózni a Balatonban. A település fizetős strandján 800 forintról 1200-ra változtatták a felnőttek napi belépőjegyét. A gyerekekét 200 forinttal, a családit 500 forinttal emelte meg a strandot üzemeltető vállalkozás. A lap megkeresésére elmondták: nagyon sokat fejlesztettek az elmúlt hónapokban, ezért is gondolták úgy, hogy módosítják áraikat.

 

A déli part olcsóbb, de összességében drágultak a belépők

A balatonlellei Napfény strandon is más árakkal lehet találkozni júniustól. Kenéz István polgármester a lapnak elmondta: a víz és az áram díja megemelkedett, és más költségeik is magasabbak lettek, emiatt muszáj volt változtatni a tarifákon.

– Sok helyen már évekkel ezelőtt magasabb volt a belépőjegyek ára, mint nálunk. Úgy látjuk, ekkora mértékű árváltozást még elviselnek az emberek, és nem riasztja el őket attól, hogy a fizetős strandot és az ottani szolgáltatásokat igénybe vegyék – emelte ki Kenéz István.

Már az előző hétvégén is nagyon sok turista érkezett a városba, az igazi rohamra azonban az iskolai szünet kezdetétől számítanak.

Balatonlellén a fizetős mellett négy ingyenes strand is található.

 

Bogláron az autósok tartják el a strandot

A fonyódi strandok nagy része ingyenes, kettőn azonban belépőt szednek. A kutyás strandon és a Sándortelepi Panoráma strandon kell jegyet váltani. Hidvégi József polgármester beszámolt róla, hogy nem emeltek a strandbelépő árán, mert a jelenlegi összeg fedezi azt a költséget, amelyet az üzemeltetésre fordítanak.

Balatonbogláron egyetlen fürdőzőhelyen sem kérnek pénzt a vendégektől. Mészáros Miklós polgármester szerint ez egy régi hagyomány, amit a nehezedő feltételek ellenére, a következő években is szeretnének fenntartani.

– A fenntartási költségek jelentősen megemelkedtek, és sok pénzt emésztenek fel, de nem engedünk ebből – hangsúlyozta. – A fizetős parkolást viszont azért vezettük be, hogy az abból befolyt összeget a strandokra tudjuk fordítani. Ebből tavaly bruttó százmillió forint volt a bevételünk – tette hozzá. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.