Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elesett az M0-s, az M3-as és az M2-es is, az áradások miatt utakat kellett lezárni

Helyzetjelentés az utakról kedd reggel.

2024. 06. 11. 8:14
Gyõr, 2024. június 6.
Árad a Mosoni-Duna Gyõr belvárosában 2024. június 6-án.
MTI/Krizsán Csaba
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy személykocsi és egy teherautó ütközött frontálisan kedden hajnalban a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszatenyő határában, a 4629-es úton – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az autóban hárman ültek, ők mind beszorultak a roncsba. A kiszabadításukon a törökszentmiklósi önkormányzati és a szolnoki hivatásos tűzoltók segédkeztek. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták, és egy időre megállították a vasúti forgalmat is, mert a baleset a sínektől néhány méterre történt.

Az M0-s autóúton az északi szektorban a 11-es főút felé, az M3-as autópálya csomópontjában csomóponti ágzárás miatt torlódik a forgalom.

Az M2-es autóúton, Dunakeszi és az M0-s autóúti csomópont között az erős forgalom miatt négy-öt kilométeres a torlódás.

Az M3-as autópályán a városközpont irányába, a 12-es kilométernél a terelt szakaszon az erős forgalom miatt hét kilométeres a torlódás – tájékoztatott az Útinform.

A 76-os főúton, Zalaegerszeg térségében egy személyautó árokba hajtott. Az 51-es kilométernél félpályán halad a forgalom.

 

Áradások miatt zártak le többfelé utakat, útszakaszokat

A Dél-Dunántúlon sokfelé esik az eső, a Tiszántúlon pedig elszórtan ködfoltokra lehet számítani. Több alsóbbrendű útszakaszt is lezártak, mert az áradások miatt járhatatlanná váltak.

A 3-as főúton Mályinál, a 175-ös és a 176-os kilométer között a korábban lezúduló heves esőzés nyomán, több szakaszon nagy mennyiségű iszap került a burkolatra. A takarítás és a tisztítás miatt a fél útpályát lezárták, napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Lezárták a Duna áradása miatt Pest vármegyében

 • a Szentendre–Kisoroszi összekötő utat (1113 jelű út), Szentendre és Kisoroszi között az 1-es kilométernél,
 • a Szigetmonostor–Határcsárdai komphoz vezető utat (11307-es jelű út) az 1-es kilométernél,
 • a Szentendre–Szigetmonostori révhez vezető utat (11308-as jelű út) az 1-es kilométernél,
 • a Leányfalu–Pócsmegyeri komphoz vezető utat (11311-es jelű út) az 1-es kilométernél,
 • a Dunabogdányi hajóállomáshoz vezető utat (11315-ös jelű út) az 1-es kilométernél,
 • a Budaörs–Törökbálint bekötő utat (81101-es jelű út) Budaörsön az 1-es kilométernél.

A Rába áradása miatt Vas vármegyében

 • az Őriszentpéter–Rönök összekötő utat (7453-as jelű út) Csörötnek és Rönök között a 16-os és a 18-as kilométer között,
 • a Vasszentmihály–Felsőszölnök összekötő utat (7454-es jelű út) Vasszentmihály és Csörötnek között az 1-es és a 4-es kilométer között,
 • a Molnaszecsőd–Katafa összekötő utat (7445-ös jelű út) Molnaszecsőd és Döröske között az 1-es és a 4-es kilométer között.

A Pinka áradása miatt Vas vármegyében

 • a Körmend–Pinkamindszent összekötő utat (8708-as jelű út) Pinkamindszent és az országhatár között a 7-es és a 10-es kilométer között,
 • a Pornóapáti–Narda összekötő utat (8714-es jelű út) Pornóapáti és az országhatár között az 1-es kilométernél,
 • a Pornóapáti–Narda összekötő utat (8714-es jelű út) Pornóapáti és Horvátlövő között a 2-es és a 4-es kilométer között,
 • a Pornóapáti–Narda összekötő utat (8714-es jelű út) Felsőcsatár és Vaskeresztes között a 6-os és a 8-as kilométer között,
 • a Szombathely–Pornóapáti összekötő utat (8713-as jelű út) Pornóapátinál a 13-as kilométernél,
 • Csákánydoroszló–Vasalja összekötő utat (7452-es jelű út) Csákánydoroszló és Vasalja között a 4-es és az 5-ös kilométer között.

Zala vármegyében pedig

 • a Lenti–Bajánsenye összekötő utat (7416-os jelű út) Kerkafalva közelében a 17-es kilométernél.

Az áradások miatt továbbá több helyen, így Neszmély és Dunaradvány, Visegrád és Nagymaros, Szentendre és Szigetmonostor, Százhalombatta és Tököl, illetve Lórév és Adony között is szünetel a kompátkelés.

Borítókép: Árad a Mosoni-Duna Győr belvárosában (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.