Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Emberrablás Budapesten: kevesebb, mint ötvenezer forintot követelt az elkövető a sértett szabadságáért

Az ujjai levágásával és kínzással is megfenyegette a férfit ismerőse.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 06. 21. 16:13
bilincs, rendőrök,
Illusztráció. Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy tartozás miatt bezárta ismerősét, és addig nem akarta elengedni, amíg azt ki nem fizeti kamatostul – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

A sértett szentendrei ingatlanjához keresett villanyszerelőt, és a vádlott ajánlott egyet neki. Tavaly december 13-án a vádlott és a villanyszerelő a sértettel együtt megjelent az ingatlanon felmérni a munkát. Ezután a sértett elment megvásárolni a szükséges anyagokat. Mivel azonban valójában nem volt pénze és sikertelenül kért kölcsön szüleitől is, végül nem vett semmit. Az ingatlanba is csak jóval később ment vissza, addigra a villanyszerelő már elment, de a vádlott megvárta.

Ekkor az elkövető közölte a sértettel, hogy tartozik neki 47 ezer forinttal, amit ki kellett fizetnie a szerelőnek a felmérésért. A sértett elmondta, hogy nincs pénze, fizetni nem tud. 

Ekkor a vádlott közölte, hogy ha nem fizet, levágja négy ujját.

A kijelentés után a vádlott elővett egy kést.

A sértett nem tudott pénzt szerezni, ezért a vádlott fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy tartson vele Budapest III. kerületében található lakásába. A lakásban a vádlott elvette a sértett telefonját és bezárta egy szobába, majd közölte, hogy ha nem szerez pénzt, akkor felelni fog.

Másnap kiengedte a sértettet és újra bántalmazással fenyegette meg arra az esetre, ha nem fizet. Többek között elővett egy dugóhúzót, és azt mondta, hogy azt fogja a térdébe tekerni. Közölte azt is, hogy tartozása már 100 ezer forintra ugrott.

Az elrabolt férfi miután visszakapta telefonját, az apjától sikerült 40 ezer forintot kérnie. A pénzért a sértett ment el a Flórián térre, ahová a vádlott elkísérte. A megfélemlített sértett ekkor még nem mert segítséget kérni az apjától.

Az elkövető ezután újra arra kényszerítette ismerősét, hogy menjen vele vissza a lakásába, majd közölte, hogy további 150 ezer forinttal tartozik neki. Azt követelte, hogy az összeg fejében a sértett vásároljon neki egy telefont hitelre. Ehhez viszont újabb összeget kell kérnie a szüleitől.

Az emberrabló ekkor már nem tartotta szoros felügyelet alatt a sértettet, aki így fel tudta hívni az apját titokban, és röviden elmondta neki a valódi helyzetet, és megbeszélték, hogy az apja színleg belemegy a második kölcsönösszegbe is, de annak átadásakor megszökteti.

Amikor a sértett ismét találkozott az apjával – kihasználva, hogy a vádlott távolról figyelte –, beugrott az apja autójába és a rendőrségre hajtottak feljelentést tenni.

A Pest Vármegyei Főügyészség az ügyben felfegyverkezve elkövetett emberrablás miatt emelt vádat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.