Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Erőszak a börtönben: hat őr került a vádlottak padjára

A vádak szerint a börtön munkatársai kiverték egy rab fogát, majd eltörték az ujját.

Forrás: Tények2024. 06. 27. 10:05
illusztráció, börtön
illusztráció, börtön
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő kegyetlenséggel vádol egy rab több miskolci börtönőrt, akik állítása szerint kiverték egy fogát, amit le is nyelettek vele és eltörték egy ujját is – írja a Tények. A férfi azt mondta, azért támadták rá az őrök, mert azt hitték, hogy epilepsziás rohamot szimulál. A börtönőrök tagadják, hogy verték a rabot.

Azt hitték rám, hogy színlelem az epilepsziás rohamot és ezért megvertek

– mondta el a bíróságon a rab, akit saját bevallása szerint megvertek az őrök. A rab arról beszélt, hogy az őrök nem vették komolyan a rohamát és ütni kezdték. Ekkor ő is rájuk támadt és az egyik őrnek eltörte az orrát. Szerinte ezután vettek elégtételt rajta az őrök, akik eltörték egy ujját és kiverték a fogát. 

Lenyelették velem a fogamat, és a számba köpködtek

– tette hozzá. A vád szerint a börtönőrök a rab ujját is eltörték. A bíróságon most meghallgatták az egészségügyi személyzet tagjait is, akik azt mondták, hogy a rab valóban sokszor szimulált.

Tényleges epilepsziás rohamát nem tapasztaltam. Teátrális, megjátszott

– mondta az ügyben kirendelt szakértő.

A megvert rab miatt heten kerültek a vádlottak padjára, egy ápolónő és hat börtönőr. Az ügyészség korábban letöltendő börtönre tett indítványt a hat börtönőr esetében. A legenyhébb büntetés négy, a legsúlyosabb pedig hat és fél év, de az őrök nem vallották magukat bűnösnek, ezért az ügyet még tárgyalják. A rabot egyébként már elítélték, amiért eltörte a börtönőr orrát, ő három évre került rács mögé.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.