Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Felült a halott: Gyurcsány is gyorsan védelmébe vette Karácsonyt

Komplex összeesküvés-elmélettel állt elő Gyurcsány Ferenc.

2024. 06. 13. 19:39
KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció vezetője egy Facebook- bejegyzésben osztotta meg az összeesküvés-elméletekre hajazó gondolatsorát. 

Mindent meg fognak tenni azért, hogy elvegyék Karácsonytól a főpolgármesterséget. Mindent. Miért gondolná bárki, hogy nem egy kész forgatókönyvet látunk? A Fidesszel megértő, konstruktív ellenzéki szerepet játszó LMP jelölte a Fidesz egykori államtitkárát, Vitézy Dávidot Karácsony Gergely ellenében

– írta Gyurcsány Ferenc, majd folytatva eszmefuttatását leírta, hogy az egész ügy a választás előtt két nappal kezdődött, amikor a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra visszalépett Vitézy Dávid javára, Magyar Péter pedig bejelentette, hogy egyik jelöltet se támogatja és érvénytelen szavazat leadását ajánlotta híveinek.

Ezek után a választásokat elveszítő Vitézy az érvénytelen szavazatok újraszámolását követelte. A Fidesz delegáltjai a Nemzeti Választási Bizottságban elrendelik az újraszámolását

– írta a bukott miniszterelnök, majd kormánypártisággal vádolta meg a Kúriát és az Alkotmánybíróságot is.  

Azért álljon itt a valóság is, csináljon bármit a Fidesz: a választást Karácsony Gergely nyerte, ő a nép akarata szerint a budapestiek főpolgármestere. Minden támogatásunk és szolidaritásunk az övé

– zárta bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

Az elmúlt időszakban Magyar Péter megjelenését követően mind a Demokratikus Koalíció, mind pedig a vele szövetségben lévő pártok háttérbe szorultak, és mostanra létkérdéssé vált számukra, hogy megőrizzék a pozícióikat a Városházán, ezzel megállítva a közéletből való teljes kiszorulásukat és a politikai megsemmisülést.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.