Győrben is újraszámolják a szavazatokat

Hét szavazókörben merülhetett fel probléma.

Forrás: Infostart2024. 06. 14. 11:38
Gyõr, 2023. június 15.
A gyõri városháza a belvárosban 2023. június 14-én.
MTI/Krizsán Csaba
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újraszámolják Győrben is a szavazatokat, mivel a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság péntek reggel az ülésén úgy határozott, hogy elfogadja Dézsi Csaba András hivatalban lévő polgármester jogorvoslati kérelmét a győri önkormányzati választáson a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok ügyében – hívta fel a figyelmet az Infostart.

A választást a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZVE) színeiben, LMP-, Momentum- és MSZP-támogatással induló Pintér Bence 440 szavazat különbséggel nyerte meg Dézsi Csaba András, a kormánypártok jelöltje előtt.

A jelenleg is regnáló polgármester gratulált ellenfelének, majd egy nappal később bejelentette, hogy újraszámlálást kezdeményez

mivel – a beadványa szerint – hét szavazókörben történhetett olyan jogsértés, amely indokolja ezt.

A portál úgy tudja, hogy a területi választási bizottság elnöke, Mester László az összes szavazat újraszámlálását javasolta, végül a bizottság négy igen szavazattal egy ellenében csak a beadványban megjelölt hét szavazókörben rendelte el az újraszámlálást. Ez megközelítőleg hétezer szavazatot érint. 

Az újraszámlálás hétfőn délelőtt 9 órakor kezdődik, és nyilvános lesz.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.