Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Gyurcsány visszavág, kizáratná az őt kritizáló DK-alapítót

A párton belül szakadozik az egység.

2024. 06. 30. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leel-Őssy Gábor, a DK egyik alapító tagja a megsemmisítő választási vereség után több ízben kemény kritikával illette Gyurcsány Ferencet, a párt elnökét. Többször hangot adott annak, hogy szerinte Gyurcsány számára eljött a távozás ideje:

Waterloo után Napóleonnak nem maradt választása, sorsa a szövetségesek (az angolok) kezében volt. Végállomás: Szent Ilona szigete.

Úgy tűnik, hogy az éles megjegyzéseket nem vették jó néven a párt vezetésében, hiszen Leel-Őssy új bejegyzése szerint etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene Gyurcsány Ferenc, aki a pártból való kizárását javasolja az eljáró bizottságnak – írja a Mandiner.

Tisztelt Elnök úr! Kedves Feri! Osztom véleményedet, miszerint: »Az alkotmányos demokráciának az a lényege, hogy különböző nézetek vannak, versengenek egymással. Mi ebben hiszünk.« Egyetértünk. Kár, hogy ezt az ideát saját pártunkra nézve már nem tekinted alapvetésnek

 – hangsúlyozta a DK-alapító bejegyzésében, és felidézte, hogy korábban vitára hívta Gyurcsány Ferencet.

Vitára hívtalak, mert a pártdemokráciának (is) az (lenne) a lényege, hogy különböző nézetek vannak, versengenek egymással. Én ebben hiszek. Vitára hívtalak. Válaszod közvetve érkezett. Sajnálom, hogy új, harcias hozzáállásod a párton belül csak (bér) hóhérolásig, de a vitáig már nem terjed ki. Ezzel együtt én nem futamodom meg

 – írta Leel-Őssy Gábor.

Véleményemet fenntartom: azzal segítenél a hazának, ha visszavonulnál

– ismételte meg felhívását a DK-alapító.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.