Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Harci járművek érkeznek Tatára

Újabb tizenhárom Gidránt kap a Magyar Honvédség.

Forrás: MTI2024. 06. 11. 15:57
Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 11–12-én két részletben, újabb tizenhárom Gidrán érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: az új eszközöket a megújuló magyar tüzérséget jelentő vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály katonái veszik birtokba, akik az Embert a Vasra! 2.0 kampány felhívására ez év februárban csatlakoztak a Magyar Honvédséghez.

Forrás: Honvédelem.hu

– A Törökországban gyártott Gidránok első körben Kaposvárra érkeztek, a rádiók beszerelését követően további infokommunikációs eszközök beépítése, valamint szoftveres telepítés zajlott – számolt be a tárcavezető.

A rendszerbeállítást követően a harcjárművek a tatai dandár állományához kerülnek. Az alakulatnál jelenleg meglévő tíz Gidrán a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport alárendeltségében lévő tatai lövészszázadnál műveleti szolgálatot lát el.

Borítókép: A Magyar Honvédség Gidrán harcjárművei (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.