Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nagy üzletet kötött a Magyar Honvédség

Szerbia és Magyarország egymás stratégiai partnerei, az együttműködés a védelmi és katonai együttműködésre is kiterjed.

2024. 06. 04. 16:53
Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A haderőfejlesztés miatt feleslegessé vált hadfeleszerelések közül a Magyar Honvédség 50 darab szovjet gyártmányú BTR típusú személyszállító harcjárművet eladott Szerbiának, és a BTR-ek már megérkeztek Szerbiába – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium. Mint írták, az értékesítés forrást teremt az eszközbeszerzés számára, valamint csökken az eszköztárolási költség is.

Szerbia és Magyarország egymás stratégiai partnerei, az együttműködés a védelmi és katonai együttműködésre is kiterjed.

– szögezte le a tárca.

Emlékezetes, a honvédelmi miniszter tavaly januárban rámutatott: a haderőfejlesztésben az egyik legfontosabb cél, hogy a Magyar Honvédség a legmodernebb, 21. századi csúcstechnológiával legyen felszerelve, ezt szolgálják az új beszerzések is. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf akkor arról beszélt, a Honvédség már régóta eladná a számára feleslegessé vált, leselejtezett, nem használható eszközöket azzal a céllal, hogy helyet biztosítson a haderőfejlesztési programja alatt beérkező haditechnikának, és azok árából további modern eszközöket vásárolhasson.

Borítókép: A Magyar Honvédség egy BTR–80 típusú páncélozott személyszállító harcjárműve (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.