Házomlás a Jókai utcában: két gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség

Már két gyanúsítottja van a 2022-ben történt Jókai utcai házomlásnak – tudta meg a Magyar Nemzet. A balesetben többen megsérültek, köztük az operettszínház egyik táncművésze, akit súlyos állapotban szállítottak kórházba, az is kérdés volt, hogy meg tudják-e menteni az életét.

2024. 06. 19. 10:43
Budapest, 2022. június 27. Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én. Az omlás az épület tetejéről indult el, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két személyt gyanúsítottként hallgatott ki a 2022 nyarán történt Jókai utcai házomlás ügyében a rendőrség – közölte megkeresésünkre lapunkkal a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozó Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). 

Emlékezetes, 2022. június 27-én leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatt található ház párkányfala. 

A balesetben négyen megsérültek, hárman könnyebben, az operettszínház egyik táncművésze viszont életveszélyesen: súlyos gerinc-, koponya- és belső sérüléseket szenvedett, műteni is kellett. A leomló törmeléktől több parkoló jármű összetört.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.