Ítélet született az aszódi rablógyilkosság ügyében

Egy 73 éves férfit öltek meg 32 ezer forintért.

Forrás: MTI2024. 06. 19. 19:21
Budapest, 2023. október 10.
Az újbudai rendõrgyilkossággal vádolt férfi megbilincselt kézzel ül a tárgyalóteremben 2023. október 10-én kezdõdött perének kezdetén, az elõkészítõ ülésen a Fõvárosi Törvényszéken. A vádlott részben beismerte tettét.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerős ítéletet hirdetett a Fővárosi Ítélőtábla az aszódi rablógyilkosság ügyében – közölte a bíróság. A Fővárosi Ítélőtábla mindhárom vádlott esetében helybenhagyta a tavaly decemberi elsőfokú ítéletet azzal, hogy a harmadrendű vádlottal szemben kiszabott háromévi szabadságvesztést fegyház helyett börtönbüntetésre változtatta.

A bíróság az elsőrendű vádlottat mint visszaesőt huszonkét év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte társtettesként elkövetett emberölés, magánlaksértés és garázdaság miatt. A többszörösen visszaeső másodrendű vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték,

a bíróság megítélése szerint a másodrendű vádlott volt a domináns.

A harmadrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett rablás és magánlaksértés miatt ítélték el három évre.

A vádlottak még 2020. augusztus 22-én alkoholfogyasztás közben döntötték el, hogy betörnek a hetvenhárom éves, szív- és érrendszeri betegséggel küzdő sértetthez. Az első- és a másodrendű vádlott férfi bement az idős ember házába, a harmadrendű vádlott nő kint marad az utcán, hogy biztosítsa a helyszínt.

A férfiak a házban az ágyon fekvő idős férfit megütötték, az elsőrendű vádlott egy bicskával több helyen megsebesítette, illetve egy villával is megszúrta.

Az idős férfi egy ideig próbált védekezni, de az őt ért ütések miatt már nem tudott mozogni.

A bíróság arra is emlékeztetett, hogy az elkövetők 32 ezer forint készpénzzel, valamint egy zenedobozzal távoztak. A magára hagyott férfi a bántalmazást követően nem sokkal életét vesztette, holttestét testvére találta meg 2020. augusztus 24-én.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.