Kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyből kiderült: Pikó András Gyurcsány embere

Ezúttal balról kapott ütést a józsefvárosi polgármester.

Forrás: Mandiner2024. 06. 03. 11:09
KARÁCSONY Gergely; GY. NÉMETH Erzsébet; PIKÓ András
Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is rendszeresen beszámol, a józsefvárosi baloldalról és a kerület polgármesteréről egyre több visszás információ került napvilágra. Legutóbb kiderült, Pikó András a választások hajrájában az önkormányzati Lélek programban résztvevők megfélemlítésével és a nekik járó pénzek visszatartásával akarja elérni, hogy a rászorulók ne szavazzanak a Fidesz jelöltjeire. 

A Mandiner kiszúrta, hogy a Gyurcsány-párti politikus ezúttal balról kapott kritikát: Simon György, a Szolidaritás és a Lokálpatrióták VIII. kerületi polgármesterjelöltje közösségi oldalán arról számolt be, hogy egy leleplező hangfelvétel jutott a birtokába, amelyben szövetségesei Pikó András regnáló polgármesterről beszélnek. A „brutális leleplező” anyag felkerült a jelölt közösségi oldalára és a YouTube-csatornájára is.

A főszereplő ismét Erőss Gábor párbeszédes józsefvárosi alpolgármester, aki egy ismeretlen nővel beszélget a hangfelvételen, s azt bizonygatja, 

Pikó András álcivil jelölt, aki momentumos politikusként Gyurcsány embere.

Mivel pedig a hanganyag tanulsága szerint Pikó „személyesen jó viszonyt ápol Gyurcsánnyal”, így a Demokratikus Koalíció „nem támadja” őt. Sőt, Gyurcsány befolyásának köszönhetően

Pikó megengedheti magának, hogy kiválogassa az MSZP-ből azokat, akik tetszenek neki, ahogy azokat is, akik nem.

A Mandiner emlékeztetett: a józsefvárosi politikai viszonyokat jól jellemzi, hogy a helyi ellenzékiek olyan hangfelvételeket vesznek fel és tesznek nyilvánosan elérhetővé, amelyekben egymást próbálják lejáratni.

Mint ismert, Pikó András és a párbeszédes Erőss Gábor – aki alpolgármesterként sokáig bizalmas viszonyban volt és támogatta a „momentumos polgármestert” – között megromlott viszony. Emlékezetes, nyilvánosságra került az alpolgármester és V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester közötti levelezés, amelyben Erőss Gábor azt írta, Pikó András 

csapnivaló városvezető, aki arrogáns, és gyakran dühkitörései vannak, mert a hivatala a bolondját járatja vele, a szocik eközben mutyiznak az ingatlanokkal.

Borítókép: Karácsony Gergely, Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselő, és Pikó András, a VIII. kerület polgármestere (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.