Karácsony közel egymilliárd forintot osztott szét Gyurcsány embereinek

A főpolgármester közben csődhelyzetre hivatkozik.

2024. 06. 03. 6:59
_Z2K7745

20191012 Budapest 	Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben. Önkormányzati választás Fotó: Kurucz Árpád (KA)Magyar Nemzetképen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke

20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. ke
Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Karácsony Gergely öt éve csődöt kiáltott, és erre hivatkozva megszorításokat vezetett be a fővárosban, addig több mint egymilliárd forint vándorolt a budapestiek pénzéből a főpolgármester több tucat tanácsadójának és a főváros cégeit vezető levitézlett Gyurcsány-emberek zsebébe.

Szentkirályi Alexandra minderre azt mondta,

számításaik szerint mintegy 842 millió forint a Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK-hoz ezer szállal kötődő embereknek a bére, akik a fizetésüket fővárosi cégektől, vagyonkezelőktől, felügyelőbizottságoktól vagy magától a fővárosi önkormányzattól kapják.

– Azt is mondhatnánk, hogy 2019-ben megalakult a harmadik Gyurcsány-kormány Budapesten, Karácsonnyal a kirakatban, Gyurcsányékkal pedig a kasszában – fogalmazott a kormánypártok főpolgármester-jelöltje. A Metropol felidézte, Szentkirályi Alexandra szerint a Gyurcsány-számlát a budapestiek fizetik meg, és nem lehet tudni, hogy ezeken felül vannak-e még további összegek. 

Ráadásul ebben az összegben a 2023-ban Karácsony Gergely által tanácsnokoknak kifizetett 406 millió forint még nincs is benne. 

Szentkirályi szerint ezek a számok eléggé beszédesek annak szemléltetésére, hogy mi folyik ma a Városházán.

A portál szóvá teszi: egymilliárd forint –amennyit Gyurcsány emberei kaptak – egyharmada az egy év alatt útfelújításokra költött összegnek, fele annak, amennyit elvontak a fővárosi köztisztasági cégtől, valamint négyszerese az állategészségügyre fordított kiadásoknak. Ezzel szemben Karácsony 28 százalékkal megemelte a BKV-jegyek árát, közben pedig kiutalt 65 millió forint prémiumot a BKV és a BKK vezetőinek.

Miközben a kukások fizetésemelés miatt tüntettek, Mártha Imre közműcégvezér nyolcmilliós bónuszt kapott.

 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.