Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kitört a nyár, itt a 37-38 fokos kánikula + videó

Nem sok enyhülésre számíthatunk a héten.

2024. 06. 17. 6:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a nyárias időjárás, a hét első napjával pedig a felmelegedés is megkezdődik – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel. Ezek egy része elsősorban a Dunántúlon törhet magasabbra, de arrafelé is inkább csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar.

Jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, legfeljebb zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Késő estére többnyire 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

 

Jó hír a fejfájósoknak

Figyelmeztető előrejelzés nincs érvényben, napközben csupán a Dunántúlon  fordulhat elő egy-egy zivatar, kevés eséllyel. Fronthatással nem kell számolni, ám az időjárás melegedni kezd.

 

Milyen lesz az idő a következő napokban?

Egy átvonuló front hatására zápor, zivatar csak néhány helyen alakulhat ki, és lehűlés sem várható. A héten meleg, már-már forró levegő érkezik, egyre nagyobb területen számíthatunk hőségre.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, egy-egy futó záporon kívül érdemi csapadék nem lesz. A délies szél jobbára mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 14–20 fok között, a maximum 28–34 fok között valószínű.

Szerdán napos, száraz időre van kilátás kevés fátyolfelhővel, csapadék nem valószínű, de helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban általában 16–22 fok várható, a csúcsérték pedig 30–36 fok között alakul.

Csütörtökön alapvetően napos idő várható, amelyet időként megvastagodó fátyolfelhőzet zavarhat meg, de csapadék nem lesz. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti, keleti szél. Hajnalban 17–23 fok, a délutáni órákban 30–37 fok valószínű.

Pénteken sok napsütésre lehet számítani gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Több helyütt megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 17–24 fok között alakul, a csúcsérték 32–38 fok között valószínű.

Szombaton napos idő várható fátyol- és egyre intenzívebbé váló gomolyfelhő-képződéssel, szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik. A hajnali 18–24 fokról délutánra 27–37 fok közé melegszik fel a levegő. Nyugatra már hozhat némi felfrissülést egy érkező hidegfront.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű, helyenként lehet zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 18–24 fok, a maximum-hőmérséklet 27–32 fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.