Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Így reagált a magyar válogatott csatára arra, hogy kicikizték a testalkata miatt

Ádám Martin csereként 11 percet játszott a magyar labdarúgó-válogatott első csoportmeccsén Svájc ellen, de ennyi is elég volt, hogy Európa felfedezze őt magának. Az internet népe a testalkatán viccelődött, volt, aki a Trónok harcába illőnek találta a magyar csatárt, de azt is írták róla, hogy nem úgy néz ki, mint egy futballista. Ádám Martin reagált erre a magyar válogatott Weiler im Allgäuban tartott sajtótájékoztatóján a 3-1-es vereség másnapján.

2024. 06. 16. 15:02
20240616__MI_345
Ádám Martin a magyar válogatott sajtótájékoztatóján a testalkatát ért kritikákra is reagált. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kezdődött jól az Európa-bajnokság a magyar válogatottnak, hiszen Svájc ellen 3-1-es vereséget szenvedett együttese szombaton. A csereként beállt elárulta, hogy a hangulattal nincs baj, a válogatott azon dolgozik, hogy a szerdai, németek elleni következő meccsre összekapja magát.

20240616__MI_344
Ádám Martin válaszolt a testalkatát ért megjegyzésekre. Fotó: Mirkó István

– Szomorúak voltunk a meccs után, hogy nem úgy alakult a rajt, egymás között átbeszéltük már, mik voltak a hibák, és mit nem követhetünk el legközelebb – fogalmazott Ádám. – Főleg az első félidő miatt lehetünk csalódottak, a másodikban csavartunk a játékunkon, az már jobban nézett ki. Jobban kell kezdeni a mérkőzést. Most már a németek elleni meccs van a fókuszban.

Ahogy azt az Origó megírta, Ádám Martin mémmé vált a meccs után, több poszt is terjed róla a közösségi médiában, amelyeken kicikizik a testalkatát, azon élcelődnek, hogy nem is futballistának néz ki.

– Így születtem, ilyen a testalkatom, na jó, nem mondom, hogy ekkora voltam, amikor megszülettem… – reagált Ádám Martin, akinek a szavainál beszédesebb volt az arckifejezés, amellyel a válasza végén elhajtotta a fejét.

Nézze meg a jelenetet és a teljes választ videónkban:

Ádám azt is elmondta, hogy a Svájc elleni meccs óta volt csapatértekezlet, Marco Rossi szövetségi kapitány és csapatkapitány is mondott beszédet.

– Van még két meccs, hat pontot lehet szerezni, most jön a legnehezebb feladat, de ez a csapat megmutatta már, hogy pariban lehet lenni a németekkel is. Megvertük őket a Nemzetek Ligájában, és ha csapatként egymásért küzdünk, felvehetjük velük szemben a kesztyűt.

Ádám szerint Németország ellen az lesz a kulcs, hogy kompaktabb legyen a válogatott, a csapatrészek jobban együtt legyenek, a presszinget együtt kezdjék el.

Ádám Martin: Azt akarom, hogy a családom büszke legyen rám

Arról kérdeztük a Dél-Koreában futballozó 29 éves csatárt pályafutása első Eb-meccse után, hogyan értékeli az elmúlt három évet, ami alatt idáig eljutott, hiszen 2021-ben még szóba sem került a neve a válogatottnál.

– Az előző Eb után volt az első olyan idényem, ami realitássá tette, hogy itt legyek, kellett egy-két jó szezon, hogy bekerülhettem a válogatottba. Rossinak azóta is hálás vagyok, hogy itt lehetek, próbálom meghálálni ezt mindig, hogy azt a 10-20-30 percet is úgy játsszam le, hogy a családom is büszke legyen rám – válaszolta.

Ádám azt is elárulta, hogy az első Eb-meccse előtt volt benne izgalom: – Nem vagyok betojós gyerek, de bennem is volt egy kis izgalom most. Háromszor 90 perced van, hogy továbbjuttasd a hazádat a következő körbe. Nem úgy kezdtünk, ahogy akartunk, de mindenkinek fent van a feje, dolgozunk tovább. 

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Weiler im Allgäuból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.