Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Márki-Zay Péter ellen több tucat per indult

Egyebek mellett agresszív megnyilvánulásai miatt járhat bíróságra a vásárhelyi polgármester.

2024. 06. 30. 20:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter maga emlegette, hogy több mint harminc per zajlik ellene – írja a Délmagyarország. Erről egy tavaly decemberi videóban beszélt, amikor egy nap négy perről vitt neki értesítést a postás.

A bírósági ügyeinek száma várhatóan tovább nő, ugyanis Márki-Zay Péter a kampányban többször is sértegette a hódmezővásárhelyi politikai ellenfeleit, akik közül többen is feljelentést terveznek.

Szél István jelentős érdeksérelmet elkövető rágalmazás vétsége, valamint becsületsértés vétsége miatt perelte be a hódmezővásárhelyi polgármestert, aki szerint a székkutasi polgármester egy bortársaságban alkoholt ivott, majd autóba ült és vezetett. A polgármester azt is állította, hogy Szél István kamarai elnökként megakadályozta egyesek földbirtokszerzését, míg másokét elősegítette.

Bán Csaba református lelkész decemberben két pert is indított Márki-Zay Péter ellen, folytatólagosan, jelentős érdeksérelmet elkövető rágalmazás vétsége és becsületsértés vétsége miatt. A polgármester többek között azt állította, hogy Bán Csaba lop, törvényeket sért, illegális tevékenységet folytat és hazudik. A másik feljelentés azért született, mert Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, épül a játszóház,

amennyiben azt nem sikerül Bán Csabáéknak elcsaklizni és kártalanítás nélkül ellopni.

Tatár Zoltán, Hódmezővásárhely volt jegyzője pedig egy olyan ügyben tett büntetőfeljelentést a polgármester ellen, amit polgári perben is tárgyal a bíróság. Érdekesség, hogy Márki-Zay Péter a bírósági ügyei, vesztes perei finanszírozásához adományokat is kért támogatóitól.

A választás után több posztban is támogatást kért,

részben a kifizetetlen, többmilliós kampányköltségeire, az ételosztások finanszírozására és nem utolsósorban a függőben lévő bírósági büntetések kifizetésére.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.