A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megnyíltak az Erzsébet-táborok

Zánka és Fonyódliget várja a diákokat és családokat.

2024. 06. 24. 7:55
A megújult zánkai Erzsébet-tábor Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint véget ért a tanév, megnyitotta kapuit a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor, ahová meg is érkeztek az első vakációzók – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Kulturális és Innovációs Minisztérium. A diákcsoportok augusztus 30-ig, vasárnaptól péntekig tartó turnusokban, biztonságos körülmények között vakációzhatnak. Zánkán péntektől vasárnapig családi táborokat is szerveznek, így

nyár végéig a két balatoni táborhelyen összesen több mint 40 ezren pihenhetnek.

A szervező Erzsébet Alapítvány korszerű szállást, étkezést, egészségügyi ellátást, továbbá Zánkán turnusonként csaknem 80, Fonyódligeten pedig több mint 40 élményprogramot biztosít a résztvevőknek. Mindkét balatoni táborhelyen a 2021-es felújítás óta modern körülmények várják a táborozókat, és 24 órás egészségügyi ellátás is biztosított. A gyermekek balatoni nyaralása a családok pénztárcáját nem terheli meg jelentősen, mivel

a részvételért mindössze jelképes ezer forintot kell fizetni, valamint ugyancsak az állami támogatásnak köszönhetően minden zánkai és fonyódligeti táborozó ingyen utazhat vonattal a Balatonhoz, majd haza.

A diákok koncerten, hagyományőrző, digitális kompetenciafejlesztő és sportprogramokon, ügyességi játékokon, zenei és táncfoglalkozásokon, környezetvédelmi és ismeretterjesztő előadásokon, közösségépítő, továbbá lelki, keresztény programokon is részt vehetnek, emellett kalandpark, sárkányhajózás, íjászat és sétahajózás is várja őket. A programok zöme az élménypedagógiára épül, azok többségét a „tesó”-k (tábori együttélést segítő operatív munkatársak), vagyis a tábori animátorok tartják, akiknek a felkészítését és képzését minden évben az Erzsébet Alapítvány végzi.

A családi táborokba, melyeknek hétvégenként Zánka ad helyet, egyházi és szociális területen működő intézményeken, szervezeteken keresztül érkeznek a vendégek.

Közöttük egyszülős családok és nagycsaládosok, valamint 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket nevelő családok is pihenhetnek. 

A családokra a strandoláson kívül egyebek mellett sétahajózás, kézműveskedés, számos sportprogram, családi mozi és koncert is vár.

Borítókép: A megújult zánkai Erzsébet-tábor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.