Megszólalt Cser-Palkovics András a helyi KDNP-t érintő kijelentésével kapcsolatban

A sajtóban nagy visszhangot kapott Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár fideszes polgármesterének a helyi KDNP-t érintő tegnapi kijelentése. A városvezető az elhangzottakkal kapcsolatban most levelet küldött Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökének.

2024. 06. 13. 15:36
Borítókép: Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere (Fotó: Havran Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tegnap, egy konferencia résztvevőjeként kaptam egy rövid kérdést a KDNP székesfehérvári szerepvállalására vonatkozóan, melyre sajnos egy túl sommás választ adtam, mely a sajtó kontextust nélkülöző és bántóan keretező tálalásában az ön és a KDNP számára rosszuleshetett” – jelentette ki Székesfehérvár vasárnap újraválasztott polgármestere a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek címzett nyílt levelében. 

Pártjaink országos szövetségére való tekintettel is, valamint Székesfehérvár mint a magyar kereszténység egyik bölcsőjének polgármesterként is sajnálom, ha esetleg önt vagy a KDNP tagjait megbántottam, ez nem állt szándékomban. Ugyanakkor azon álláspontom mellett kiállok, hogy a KDNP egykor sokkal aktívabb szerepet vállalt a fehérvári közéletben és a közösségi életben, melyet meggyőződésem szerint újra fel kellene vállalni a helyi, regionális tagságnak és támogatóknak. Hiszen hol máshol lehetne ezt méltóbban megtenni, mint a magyar keresztény államiság történelmi bölcsőjében?

– emelte ki a polgármester, majd azt írta, megkövette a miniszterelnök-helyettes urat és a KDNP azon tagjait, akik a kereszténydemokrácia és a kereszténység értékeit méltón és aktívan igyekeznek képviselni. 

Biztosítani szeretném egyben önt arról, hogy ha a KDNP megújítaná szerepvállalásának karakterét és mélységét Székesfehérvár közösségi életében, mindig partnerként számíthatnak rám!

– zárta levelét Cser-Palkovics András. 

Borítókép: Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.