Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Előremenekülhet Karácsony Gergely, új választást akar

Nem örült annak a jelenlegi főpolgármester, hogy újraszámolják a szavazatokat.

2024. 06. 13. 15:18
Karácsony Dobrev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóinformációk szerint a főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezheti Karácsony Gergely, amelyet csütörtök délután jelenthet be a Nemzeti Választási Bizottság épülete előtt. Karácsony Gergely egyik bizalmi embere lapunknak megerősítette, hogy ez lesz az egy órán belül kezdődő sajtótájékoztató témája. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a vasárnapi főpolgármester-választás szoros végeredménye miatt Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a nem jogerős választási eredmény elleni jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) június 12-én.

Ismert, még soha ennyi érvénytelen szavazatot nem adtak le Budapesten az önkormányzati választáson, a hivatalos adatok szerint összesen 24 592 ilyen szavazólapot számoltak össze, ez a 2019-es mennyiségnek csaknem a háromszorosa. Az NVB végül elrendelte az érvénytelen szavazatok újraszámlálását, amiért Karácsony Gergely egy méltatlankodó Facebook-bejegyzésben adott hangot nemtetszésének. Ez nem is meglepő, ugyanis az újraszámlálással akár még Vitézy Dávid javára is billenhet a mérleg a főpolgármester-választáson.

Borítókép: Karácsony Gergely és Dobrev Klára (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.