Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Lépett a BRFK Karácsony Gergely plakátrongálása ügyében

Vitézy Dávid még múlt héten tett feljelentést és felszólította a baloldal főpolgármesterét a bocsánatkérésre.

2024. 06. 13. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról lapunk is beszámolt, a baloldal főpolgármestere a választások előtt ellenfele plakátjainak rongálásába kezdett a budapesti szürkületben. Karácsony a közösségi oldalán osztott meg egy videót, amiben Vitézy Dávid plakátját rongálja. „Ez most az én kis forradalmam” – fogalmazott Karácsony Gergely a videóban.

A jelenlegi főpolgármester azért fordulhatott ilyen eszközökhöz, mivel kihívója látványosan jobban szerepelt az utolsó választási vitájukban. Vitézy Dávid nem várt sokat a válasszal, még aznap reagált a főpolgármester tettére.

A főpolgármester ma büszkén posztolta ki a saját Facebook-oldalára, hogy választási csalást követ el

– jegyezte meg még aznap Vitézy Dávid. Azonban másnap a jogi következmények sem maradtak el: bejelentést tett a választási bizottságnál, és büntetőfeljelentést is tett. 

Lapunk megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az ügyben közölte: 

elrendelte a feljelentés kiegészítését, az iratokat az Országos Rendőr-főkapitányságra terjesztette fel.

A BRFK döntésének okaként elképzelhető, hogy az elfogultság kiküszöbölése miatt volt szükség erre a lépésre. 

Azonban nem csak ezért fájhat Karácsony Gergely feje, ugyanis a szoros végeredmény miatt Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a nem jogerős választási eredmény elleni jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) június 12-én. 

Ismert, még soha ennyi érvénytelen szavazatot nem adtak le Budapesten az önkormányzati választáson, a hivatalos adatok szerint összesen 24 592 ilyen szavazólapot számoltak össze, ez a 2019-es mennyiségnek csaknem a háromszorosa. Az NVB végül elrendelte az érvénytelen szavazatok újraszámlálását, amellyel végül Vitézy Dávid javára is billenhet a mérleg a főpolgármester-választáson.

Borítókép: Karácsony Gergely (Forrás: Instagram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.