Nacsa Lőrinc: Ki kell maradnunk a háborúból!

A baloldal szerint erkölcsi kötelességünk lenne beavatkozni a háborúba.

Forrás: MTI2024. 06. 06. 15:21
SZABÓ Tamás; RÉTVÁRI Bence; NACSA Lõrinc
Budapest, 2024. május 22.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b), Szabó Tamás, a Mária Út Közhasznú Egyesület elnöke (k) és Nacsa Lõrinc, a KDNP parlamenti képviselõje (j) a Mária Út Európai Kulturális Útvonalává történt minõsítésérõl szóló sajtótájékoztatón a Magyarok Nagyasszonya Sziklatemplom elõtt 2024. május 22-én.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Már csak pár nap van hátra a választásig, és sosem volt még ennyire fontos, hogy mindannyian elmenjünk szavazni – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője MTI-hez eljuttatott videóüzenetében. 

Kiemelte, a tét óriási:

 háború vagy béke, erről fogunk vasárnap dönteni.

Nacsa Lőrinc rámutatott: 

a békét egyedül a Fidesz és a KDNP szövetsége képviseli, de ahhoz, hogy továbbra is a békepártiak maradjanak többségben, minden egyes szavazatra szükség lesz.

– A háborúpártiak nyomása egyre erőteljesebb, Brüsszel vakon menetel előre a háborúba – mondta. Hangsúlyozta: először sisakokat küldtek, aztán fegyvereket, most meg már 

atombombákról beszélnek az európai vezetők. 

– A németek pedig a kötelező sorkatonaságot akarják bevezetni – sorolta. 

Kitért arra is: a hazai baloldal a kezdetektől fogva háborús lázban ég. – Soros György helyi megbízottjai már azzal próbálnak minket megvezetni, hogy szerintük erkölcsi kötelességünk lenne beavatkozni az orosz–ukrán háborúba – fogalmazott.

Mi, kereszténydemokraták azt mondjuk, hogy ki kell maradnunk a háborúból, és meg kell őriznünk Magyarországot a béke szigetének. A Fidesszel szövetségben nekünk, kereszténydemokratáknak ez a szívügyünk és a küldetésünk

 – zárta nyilatkozatát Nacsa Lőrinc.

Borítókép: Illusztráció ( Fotó: MTI/Bruzák Noémi) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.