Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nagy változások jönnek a Netflixen

Hirdetésekkel kompenzálná a bevételek lassú növekedését a vállalat.

2024. 06. 26. 10:47
streaming
Fotó: AFP/DPA/Daniel Reinhardt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Netflix és a hasonló streamingszolgáltatók rövid idő alatt kiszorították a kábeltévét, a kényelmesebb alternatívát azonban hamarosan a régi rendszer legnagyobb problémája is megfertőzheti: a reklámok, amelyek még akkor is meg fognak jelenni, ha prémium árat fizetünk a csatornákért – írja a Világgazdaság.

Bár ez volt az első nagy streamingszolgáltató, mindössze néhány év alatt rengeteg vetélytársa jelent meg, amelyek felosztották egymás között a piacot. A Disney-től az Amazonon át egészen a YouTube-ig szinte minden médiaóriásnak van ilyen programja, ez pedig mindegyik esetében lelassította a növekedést.

A Netflix a lassuló bevételeket úgy akarja megkerülni, hogy bevezeti a reklámokat,

a Bloomberg értesülése szerint a teljes platformon.

Egészen az utóbbi időkig a hirdetések megnézése csak az ingyenes verziók felhasználóinak jelentett gondot, ám a jelek szerint a reklámok még a magasabb árú előfizetésekre is rá fognak kapaszkodni, hogy ezzel erősítsék a vállalat növekedését.

Ehhez azonban a szolgáltatónak olyan dolgot kell tennie, ami a jelenlegi piacon szinte lehetetlennek tűnik: tovább kell növelnie a népszerűségét és a felhasználói számát, hogy felkeltse a legnagyobb hirdetők figyelmét.

A Netflix ugyanis a reklámpiaci ranglétra legalján van

a versenytársaival szemben, amelyek patinás anyavállalatai sokkal kiterjedtebb kapcsolatrendszerrel és ezért megbízhatóbbnak tűnő felülettel rendelkeznek.

A lépés azonban visszafelé sülhet el: a felhasználók számára olyan magas lehet a hirdetésmentes előfizetések ára, hogy átpártolnak a vetélytársakhoz, vagy akár megismétlődhet a kábeltévé története, és az emberek visszatérnek a kalózkodáshoz. Legalábbis addig, amíg meg nem jelenik egy kényelmesebb alternatíva.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/DPA/Daniel Reinhardt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.