Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Orbán Viktor: Töröm a fejem, hogyan oldjuk meg úgy, nekik jobban fájjon, mint nekünk

A miniszterelnök vérlázítónak nevezte az Európai Bíróság ítéletét.

2024. 06. 14. 15:20
Budapest, 2024. június 12.
Orbán Viktor miniszterelnök Jens Stoltenberg NATO-fõtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2024. június 12-én.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bíróság elítélte Magyarországot. A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy 200 millió eurós bírságot kell fizetnie hazánknak egy összegben, illetve mindennap további egymilliót, mivel szerintük Magyarország megsértette az uniós bevándorlási politikát.

– Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet

– mondta Orbán Viktor. Majd rámutatott: „köztudott dolog, hogy az Európai Unió, a brüsszeli buborék, tele van Soros György embereivel.”

A miniszterelnök szerint Soros György sose rejtette véka alá, mivel ő maga írta meg, hogy szerinte évente egymillió migránst kéne behozni Európába. Ha pedig nincs rá pénze az uniónak, akkor majd ő ad kölcsönt, hogy Európából egy kevert népességű kontinens legyen. 

– A migrációs brüsszeli követelés azt jelenti, hogy engedjük be őket. Adjunk nekik pénzt, lássuk el őket, és engedjük meg, hogy itt éljenek velünk

– jelezte Orbán Viktor. 

– Mi ahhoz ragaszkodunk, hogy csak kizárólag Magyarországon és csak a magyarok mondják meg azt, hogy kikkel élünk együtt

– hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: ez a vita tárgya.

Azt is elmondta, hogy töri a fejét azon, hogyan oldják meg úgy ezt, hogy nekik jobban fájjon, mint nekünk.

– Ilyet még a világ nem látott. Ha azt mondom, hogy vérlázító vagy felháborító, az eddigi európai bírósági döntések történetét figyelembe véve, akkor én nagyon enyhe, visszafogott nyilatkozatot tettem – mondta Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.