Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Pokorni: A turulszobor nem tartozik a legfontosabb várospolitikai problémák közé + videó

A XII. kerület regnáló polgármestere szerint felesleges lenne eltávolítani a turulszobrot jelenlegi helyéről. Az újonnan megválasztott városvezető, a Kétfarkú Kutya Párt politikusa, Kovács Gergely már hónapokkal a beiktatása előtt jelezte, hogy a szobrot el akarja távolítani.

2024. 06. 19. 9:18
szb20131104_2360
Turul szobor a Böszörményi , Németvölgyi és az Istenhegyi út sarkán. Fotó: Székelyhidi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzetnek szólalt meg először a Hegyvidék kormánypárti polgármestere, amióta kiderült, a kábítószer-fogyasztásáról elhíresült Kovács Gergely arról értekezett, hogy eltávolítaná a turulszobrot a XII. kerületben. Pokorni Zoltán a Magyar Nemzetnek azt mondta: 

Nem hiszem, hogy ez a legfontosabb kérdés, és szinte biztos vagyok benne, hogy nem tartozik a legfontosabb várospolitikai problémák közé.

A politikus kifejtette: korábban hosszú viták övezték a turult, ami valóban második világháborús emlékmű volt a Hegyvidéken, azonban már jó ideje elcsendesedtek a politikai indulatok és békés lett a viszony. 

Kovács Gergely a közelmúltban azt mondta, hogy azzal nincs gond, hogy a kerületben legyen a második világháború áldozatainak emlékműve, de nem egy turul alkalmas erre. Az újonnan megválasztott politikus azt is hozzátette akkor, hogy 

Magyarországon tevékenykedtek a leggázosabb nyilasok, akik a szobor közelében működtették a központjukat, és ilyen előzmények után a szoborra is nácik nevét írták a felállításakor.

Csakhogy, úgy tűnik, Kovács Gergely nem tájékozódott megfelelően, ugyanis valóban szerepeltek nyilasok nevei a turulon, ám azokat már évekkel ezelőtt eltávolították. 

Tehát a turul eltávolítására felhozott több érve is tárgyi tévedésen alapul.

Az ügyben a Magyar Nemzet kereste Kovács Gergelyt is, azonban a viccpárt elnöke telefonon elérhetetlennek bizonyult. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László pedig már Kovács Gergely kijelentései után azonnal jelezte, nem fogják hagyni, hogy eltávolítsák a magyarság jelképét a kerületből, és minden eszközzel megvédik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.