Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Sok budapestinek könnyítenek az életén: eltakarítják a Deák téri jegyolvasó kapukat

Mindössze három hét alatt végeznek a munkálatokkal.

2024. 06. 28. 12:41
Budapest, 2023. március 20.
Metrószerelvény érkezik az M3-as metróvonal felújított Arany János utcai állomására az átadóünnepsége napján, 2023. március 20-án. Átadták a budapesti 3-as metró megújult Arany János utcai és Nyugati pályaudvari állomását; a felújítás költségeinek hozzávetőleg kétharmada uniós, egyharmada pedig hazai forrás.
MTI/Mónus Márton
Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elkezdődik az M2-es metróvonal Deák Ferenc téri állomásának Sütő utcai kijáratánál található beléptetőkapuk elbontása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a munkálatok első napján az MTI-vel. 

A tájékoztatás szerint 

a budapesti elektronikus jegyrendszer megvalósítása céljából 2017-ben létesített kapuk eltávolítása

várhatóan három hetet vesz igénybe. A munkálatok ideje alatt a gyalogosok zavartalanul használhatják a Sütő utcai kijáratot. 

Azt írták, „idén márciusban tíz év után pont került az elbukott budapesti e-jegyrendszer körüli ügy végére. A Nemzetközi Választottbíróság ítélete nyomán 5 950 000 euró összeget fizetett a BKK-nak a német Scheidt & Bachmann cég, amiért olyan szerződésszegést követett el, amely miatt a BKK jogszerűen mondta fel a 2014-ben aláírt vállalkozási szerződést”. 

– Az e-jegyrendszer választottbírósági perének eredményeként sikerült a BKK korábbi vezetése által kifizetett összeget részlegesen visszaszerezni, így a budapestiek veszteségét mérsékelni. 

Ez az összeg a fővárosi közösségi közlekedés céljaira használható fel

 – ismertette a BKK. 

– A bontási munkák nagy része a metró éjszakai üzemszünete alatt történik majd. A leszerelt kapuk másra nem használhatók, ezért a társaság a vonatkozó szabályok figyelembevétele mellett hulladékként kezeli azokat – írta a BKK.

Borítókép: Illusztráció (MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.