Sok pénzt mentett a váratlan hazaérkezés

Lebukott egy Balaton-környéki betörő, de a bíróság végül nem tartóztatta le, csupán a bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2024. 06. 21. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Siófoki Járási Ügyészség összesen tizenegy rendbeli lopás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki alig két hét leforgása alatt számos üdülőt fosztott ki a Balaton déli partján, de Szekszárdon is besurrant egy ingatlanba – adta hírül a Somogy Vármegyei Főügyészség a Magyar Nemzetnek. Mint írták, a vád szerint az ötvenes éveiben járó, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt korábban már több alkalommal büntetett férfi 2023 júniusától kezdődően rövid időn belül Siófokon, Balatonfenyvesen, Balatonszemesen, Fonyódon, Balatonbogláron és Szekszárdon is besurrant vagy az ablakot befeszítve, más esetekben betörve erőszakosan behatolt nyaralókba és lakóházakba, ahonnan készpénzt és nagy értékű ingóságokat zsákmányolt.

A vádlott ilyen módon tizenegy sértettnek összesen közel kétmillió forint kárt okozott, azonban 

2023 júliusában az egyik váratlanul hazaérkező sértett tetten érte az ekkor még a nyaralóban értékek után kutató férfit, akit ezután a helyszínen visszatartott a járőrök megérkezéséig. 

A siófoki nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, azonban – a letartóztatásra irányuló ügyészi indítvány ellenére – a bíróság a vádlott bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés, illetve közügyek gyakorlásától, és – mivel a férfi a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt – járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a férfival szemben vagyonelkobzást is rendeljen el.

Borítókép: Az egyik betört ablak (Fotó: Somogy Vármegyei Főügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.