Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Elsikkasztotta az erdőt az erdész, bíróság elé kell állnia

Másfél milliós kárt okozott.

Forrás: MTI2024. 05. 29. 22:48
 tűzifa-program, erdészet
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyobb értékre bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség egy erdész ellen, aki több mint ötven köbméter fa kitermelését titkolta el, és ezzel mintegy másfél millió forint kárt okozott az erdőgazdálkodónak. A fa kitermelésében segítő vállalkozóval szemben szintén vádat emelt az ügyészség – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A férfi feladatai közé tartozott a faanyag kitermelésének ellenőrzése és az elszállítás engedélyezése. Ezt kihasználva többször is a ténylegesen kitermelt és elszállított mennyiségnél kevesebbet jelentett be munkáltatójának, a különbözetet pedig eltulajdonította.

A sikkasztásban 2023 januárjától egy kitermelést végző vállalkozó is részt vett. A két férfi megállapodott, hogy rendszeresen a hivatalosan leigazoltnál nagyobb mennyiségű fát termelnek ki, majd a többletet eladják.

Már az első hónapban több mint ötven köbméter faanyag értékével károsították meg az erdőgazdálkodót.

Az ügyészség börtönbüntetést, közügyektől való eltiltást és pénzbüntetést javasolt a nagyatádi járásbíróságnak a vádlottak ellen.

Borítókép: Illusztráció: (MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.