Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Váratlan helyen tűnt fel Kádár János autója + fotó

A járművet a kommunista pártvezető a vadászatai alkalmával használta.

2024. 06. 30. 21:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kádár János autója is felvonult az ugodi járműtalálkozón – írja a Veszprém Vármegyei Hírportál. A rendezvényen részt vett Juhos Sándor, a győri Volvo Laplander Múzeum tulajdonosa is.

Gyűjteményéből egy igazi különlegességet hozott el, ami nem más, mint Kádár János egykori vadászautója,

de emellett látható volt egy Pannoniából épített riksa, egy Ikarus 620 busz vagy épp egy 1954-es Riley.

– 213 jármű jelent meg a találkozónkon, ami nagyon szép szám – mesélte Kontrád Gábor főszervező a lap kérdésére. – Győrből, Ajkáról, Veszprémből is köszönthettünk résztvevőket, a legmesszebbről érkező Ausztriából egy Toyota MR2-vel gurult be hozzánk, ő csak ide 470 kilométert tett meg.

Természetesen a szépségverseny sem maradhatott el, a legszebb nyugati autónak a Gehilio’s Garage szakértő zsűrije egy Volkswagen Karmann Ghia Low Lightot választott, a legszebb nyugati motor megtisztelő címét Ajkára Vajai László vihette haza, aki egy Triumphfal érkezett. A szocialista autók közötti szépségversenyt a győri Rigó Ferenc Lada 2101-ese, a motorok mezőnyét pedig egy Pannonia P20 nyerte.

Kádár János ezzel a Volvóval járt vadászni (Fotó: Napló/Haraszti Gábor)

Borítókép: Kádár János vadászik (Forrás: Fortepan/Album059)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.