Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Végleg homályba burkolózik Dobrev Klára árnyékkormánya

Ez lett a vége a választási kudarcnak.

2024. 06. 10. 20:42
Budapest, 2022. szeptember 19.
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselõje, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövõgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. A felsõ sorban: Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a vidéki önkormányzatokért felelõs fõtanácsadó, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester, önkormányzati árnyékminiszter, Oláh Lajos parlamenti képviselõ, környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter, Varju László, a párt alelnöke, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, Dávid Ferenc, a DK országgyûlési képviselõje, gazdasági árnyékminiszter, Benedek Szilveszter, a Veszprém megyei közgyûlésben dolgozó képviselõ, mezõgazdasági árnyékminiszter, Kálmán Olga parlamenti képviselõ, az árnyékkormány szóvivõje (b-j). Az alsó sorban: Komáromi Zoltán országgyûlési képviselõ, egészségügyi árnyékminiszter, Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelõs alpolgármestere, az árnyékormány belügyminisztere, Rónai Sándor, a DK EP-képviselõje, árnyék-külügyminiszter, Molnár Csaba, a DK ügyvezetõ alelnöke, árnyék-kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter, Arató Gergely parlamenti képviselõ, a kormányprogramért felelõs árnyékminiszter és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter (b-j).
MTI/Kovács Anikó
Fotó: MTI/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klára ma bejelentette, hogy a mai nappal felszámolja az árnyékkormányt. Feltehetően a döntés a már egyre jobban gyengülő árnyékkormány, valamint a vasárnapi választási kudarc miatt születhetett.

Gyurcsány Ferenc feleségének projektje, a még 2022. szeptember végén induló törekvés hamar kifulladni látszott, a Magyar Nemzet még tavaly arról írt, hogy az árnyékkormány kifutotta magát, nem hozta meg a várt áttörés. Az utolsó szöget azonban feltehetően a DK–MSZP–Párbeszéd–ZÖLDEK gyenge választási szereplése verte bele az árnyékkormány koporsójába. A baloldali koalíció ugyanis éppenhogy több, mint nyolc százalékot kapott az európai parlamenti választásokon, amivel összesen két képviselőt delegálhatnak Brüsszelbe.

Az Árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér

– írta a DK–MSZP–Párbeszéd–ZÖLDEK EP-listavezetője a közösségi oldalán. Hozzátette: új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell a jövőben keresniük ahhoz, hogy több legyen a támogatójuk.

Borítókép: Az árnyékkormány (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.