A jobboldal megvédte a zuglói őstermelői piacot

Megmarad az őstermelői kis piac a Bosnyák utcában. Borbély Ádám, a Fidesz önkormányzati képviselője kiharcolta, hogy a Bosnyák téri nagy fővárosi csarnok mellett lévő egység, a hétvégi őstermelői piac is tovább üzemelhessen. Borbély Ádám lapunknak elmondta: a kerületnek szüksége van a Bosnyák utcai piacra, hiszen nagyon sokan itt oldják meg a hétvégi bevásárlást.

2024. 07. 19. 5:30
Forrás: Borbély Ádám/Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Bosnyák téri fejlesztés több évtizede várt lehetőséget jelent Zuglónak, és ahogyan a kormányzat helyi fejlesztéseinél lenni szokott, a baloldal ellenérdekelt szereplői képtelenek kihasználni ezeket. Az eredeti tervek ismertetésekor még 900 lakásos lakóparkóriásról volt szó – a hétvégi piacról pedig egy szót sem említett az anyag –, és ezt a jelenlegi és az új polgármester is megszavazta – mondta el a Magyar Nemzetnek Borbély Ádám, Zugló önkormányzati képviselője. Mint mondta:

a helyi Fidesz következetes kiállásának köszönhető, hogy a 900 lakásból 168 lakás lett, bekerült a hétvégi piac felújítása, a projekt lakópark helyett pedig kormányzati negyed irányába mozdult el.

– Ráadásul a baloldali pártok annyi tárgyalás, pereskedés és tiltakozás ellenére, lényegében nulla forinttal álltak fel az asztaltól, nem fogadták el a cégcsoport 3-3,5 milliárdos ajánlatát sem, nekem pedig sikerült elérnem tizenkét iskolaudvar felújítását is. Talány, hogy ezek után miért Rózsa Andrásban látták a megoldóembert a zuglóiak, ilyen is csak nálunk fordulhat elő – idézte fel az előzményeket a körzet képviselője. 

Fontos megjegyezni, hogy a Bosnyák téren két piac működik, és most a kerület által működtetett hétvégi, Bosnyák utcairól van szó, nem a fővárosi csarnokról.

– A Bosnyák utcai piacra a kerületnek szüksége van, hiszen nagyon sokan itt oldják meg a hétvégi bevásárlást. A terület azonban mára igencsak elmarad az elvárttól, lényegében egy nagy, összefüggő, töredezett betontenger. Sikerült elérnünk, hogy a szomszédos építkezésnek köszönhetően a terület megújul: az Andrássy út szervizútjainak mintájára az út két szélén fog haladni a közlekedés, két fasorral leválasztva, középen pedig az őstermelői piac foglal helyet. Az építkezés időtartama alatt a piac működni fog – mutatott a jövőbe a fideszes képviselő, aki egyben a Fidesz polgármesterjelöltje is volt. 

A választást a momentumos Rózsa András nyerte, így októbertől ő váltja a szocialista Horváth Csabát a polgármesteri székben. Horváth a fővárosi közgyűlésben sem szerzett mandátumot, amelynek 22 éve tagja. Ami érdekes, hogy a regnáló polgármestert mind a momentumos, mind a fideszes jelölt megelőzte az idei önkormányzati választáson, mindössze a választók 22 százaléka gondolta úgy, hogy folytassa a munkát.

Visszatérve a Bosnyák utcai beruházásra: Borbély Ádám kiemelte: fasorra és a zöldfelületekre a nagy nyári hőség miatt minden eddiginél nagyobb szükség van.

– Meggyőződésem, hogy az így létrejövő, kulturált módon újjászervezett őstermelői piac kerületünk büszkeségévé válhat. 

A Bosnyák tér megválasztott képviselőjeként pedig elkötelezett vagyok abban, hogy a ciklus végére megújítsuk a teljes Bosnyák teret.

– Ha mi nem küzdünk a hétvégi piacért, ma nemhogy felújításról, de a működés folyamatosságáról sem beszélhetnénk. Be fogom bizonyítani, hogy abban a körzetben, ahol megválasztottak, együtt csodát fogunk tenni – zárta a beszélgetést Borbély Ádám.

Látványterv: Borbély Ádám/Facebook 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.