Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja a világ élvonalában van

Idén Szolnok a házigazdája az ejtőernyős világbajnokságnak.

Forrás: MTI2024. 07. 03. 13:14
Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédség állományában is: ejtőernyős válogatottjuk a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Szolnokon.

Vargha Tamás, a Nemzetközi Katonai Sporttanács 46. ejtőernyős világbajnokságának megnyitó ünnepségén azt mondta: a magyar kormány elkötelezett a sport támogatása mellett. Kapcsolatokat teremt a sportolók és a szurkolók között, a közös élményeken keresztül megtanít egymás tiszteletére – jegyezte meg. Az államtitkár kiemelte: múltunk, történelmi példáink, történelmi örökségünk azt bizonyítja, hogy az emberi élet, a béke és a szabadság egyaránt törékeny és pótolhatatlan érték. 

A XX. század tragikus világháborúi után Európa számos országában új célként fogalmazódott meg, hogy a katonák sokkal inkább a sportpályákon, semmint a harctéren találkozzanak egymással

– mondta.

Felidézte, ebben a szellemiségben alapították meg 1948-ban a Nemzetközi Katonai Sporttanácsot, amelyhez Magyarország 1991-ben csatlakozott. Vargha Tamás hangsúlyozta: 

a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának tagjai kiemelkedő szakmai tudásukkal a sportteljesítményeiken túl példát mutatnak, ami alapvető értéke a magyar haderőnek. Büszkeségnek nevezte azt is, hogy hat év után Magyarország ismételten otthont adhat ennek a világbajnokságnak.

– Megtiszteltetés ez hazánknak, nemzetünknek és Szolnok városának, hogy újra vendégül láthatjuk a világ katonai ejtőernyős elitjét – fogalmazott, hozzáfűzve, ez kiváló lehetőség arra is, hogy megmutassuk katonai egységünket és erőnket.

 A 46. CISM katonai ejtőernyős világbajnokságot július 2. és 13. között rendezik meg Szolnokon. Az esemény házigazdája az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, a versenyt H145M-es és H225M-es helikopterükkel bonyolítják le.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.