Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Gránátok és aknavetők között teszik próbára magukat a honvédség tartalékosai

A kiképzést éleslövészet zárja a Bakonyban.

2024. 07. 03. 9:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gránátról, az aknavető fő részeiről, azok karbantartásáról és harchelyzetbe helyezéséről is tanulnak a Magyar Honvédség tartalékos katonái, akik egyre több olyan területen tehetik próbára magukat, amely korábban elérhetetlennek bizonyult számukra – közölte a Honvédség.

A Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred területvédelmi tartalékosai még május közepén csatlakoztak a Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonáihoz, hogy közösen kezdjék meg az aknavető szakkiképzést Hódmezővásárhelyen.

Az aknavető használatáról tanulnak a tartalékosok (Fotó: Magyar Honvédség)

A gyakorlat során megtanulták az aknavető szét- és összeszerelését, valamint azt is, hogy egy felmerülő hiba esetén a katona mely elemeket cserélheti ki, és melyek azok az alkatrészek, amelyek cseréjéhez már fegyverzettechnikus szükséges.

A felkészített állomány tagjai mára eljutottak a kiképzés azon szakaszába, hogy meg tudják határozni és el tudják foglalni a tüzelőállás helyét, az aknavetőt képesek harchelyzetbe helyezni harcszerű körülmények között, betartva a biztonsági előírásokat. Emellett pedig elsajátították a harcrendi elemek, a tüzelőállás kiválasztását és elfoglalását, valamint a tűzmegnyitás szabályos, parancs szerinti végrehajtását.

A kiképzés végéhez közeledve a katonák a rajparancsnok vezetésével képesek az adott cél megsemmisítésére. A következő hetekben ellenőrző tűzvezetés, elmélet és gyakorlati felmérés vár a katonákra.

Az elméleti után gyakorlati feladatokra várnak a katonák (Forrás: Magyar Honvédség)

Borítókép: A honvédség tartalékosai gyakorlatoznak (Forrás: Magyar Honvédség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.