A magyar katonai ejtőernyős-válogatott tagjait a világ legjobbjai között tartják számon

Véget ért az ejtőernyős-világbajnokság Szolnokon.

Forrás: MTI2024. 07. 12. 18:23
Szolnok, 2024. július 10.
A svájci csapat tagja célba ugrik a Nemzetközi Katonai Sporttanács 46. ejtõernyõs világbajnokságán a Szolnok-Szandaszõlõs Sportrepülõtéren 2024. július 10-én.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ejtőernyős-világbajnokság nem csupán a fizikai teljesítményről szól, hanem a nemzetközi összefogás és a béke jelképe is – közölte Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese Szolnokon, a Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) 46. Ejtőernyős-világbajnokságának záróünnepségén.

A versenyen a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és „elhozták nekünk ennek a különleges sportágnak az izgalmát és a szépségét” – mondta Kajári Ferenc a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban tartott eseményen.

Magyarország második alkalommal rendezte meg a CISM Katonai Ejtőernyős-világbajnokságot. Ez köszönhető a sportért való elkötelezettségünknek, de még inkább a magyar katonai ejtőernyős-válogatott felkészültségének, katonai sikereinek – jelezte az altábornagy.  A Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár Szolnokon ismét bebizonyította, hogy méltó házigazdája tud lenni egy ilyen világrendezvénynek – tette hozzá.

A sport megtanít a fegyelemre, kitartásra és az együttműködésre, ezek a jó katona ismérvei is

– hangsúlyozta Kajári Ferenc.

A katonai ejtőernyőzés a bátorság és a precizitás ötvözete, a magasban az ember megtanul bízni önmagában és társaiban. Az ejtőernyőzés a kiképzés során az éles helyzetekre való felkészülés egyik legmagasabb szintje, amelynek végrehajtásához mentális felkészültség és fizikai állóképesség szükséges. Az ejtőernyősök bátorsága, kitartása, felkészültsége nélkülözhetetlen feltétel a különleges feladatok sikeres végrehajtásához. Erről a bátorságról, kitartásról, felkészültségről és technikai tudásról tettek tanúbizonyságot a világbajnokságon részt vevők – mondta az altábornagy.

A magyar katonai ejtőernyős-válogatott tagjait a világ lejobbjai között tartják számon, amit a világbajnokságon való szereplésük is igazolt

– hangsúlyozta Kajári Ferenc.

A sport közelebb hozza az embereket, a nemzeteket – mondta el Nilton Gomes Rolim Filho, a Nemzetközi Katonai Sporttanács elnöke. Hozzátette: a CISM küldetése, hogy a katonákat összehozza a sportpályákon és így a békét erősítse.

Borítókép: Az ejtőernyős-világbajnokságon készült kép (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.