A magyarok nagy részét lehülyézte Kaltenbach Jenő

Nem csak az Orbán Viktornak, de a Magyar Péternek bizalmat szavazókba is beleszállt.

2024. 07. 22. 22:14
Budapest, 2020. február 23.
Kaltenbach Jenõ jogtudós, egyetemi oktató beszél a Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! tüntetésen a Kossuth téren 2020. február 23-án. A demonstrációt a Szabad Bíróság Szabad Gyöngyöspata, az Amnesty International Magyarország, a TASZ, az 1 Magyarország Kezdeményezés, a Szociális Csomagküldõ Mozgalom (Szocsoma), az Idetartozunk Egyesület és a Fõnix Mozgalom szervezte.
MTI/Balazs Mohai
Fotó: MTI/Balazs Mohai
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaltenbach Jenő szerint a „magyar gógyi” egy olyan kifejezés, amivel Orbán Viktor szokott hízelegni azoknak, akiket amúgy „hülyének néz”. Az LMP-t és a Párbeszédet is megjáró jogász úgy vélekedik, hogy „a magyarok 2010-ben felültek egy ócska propagandakampánynak” és ezért szavaztak bizalmat Orbán Viktornak.

„Azóta bármi is történt, bármit hazudozott, harácsolt is össze, mégis még háromszor újraválasztották, többnyire megint teljhatalommal, holott pontosan tudniuk kellett, hogy ő azzal visszaél” – fogalmazott.

Kaltenbach Jenő azon a véleményen van, hogy legutóbb felmerült az ellenzék számára a hatalom megszerzésének esélye, de azt akkor „Márki gondosan elcseszte”, utalva ezzel arra, hogy a Márki-Zay Péter mögé beálló baloldal nem érte el az általuk kívánatosnak tartott eredményt a 2022-es országgyűlési választásokon.

A balliberális jogász azonban úgy gondolja, hogy már ez is arra sarkallta a miniszterelnököt, hogy „ne csak a kormánypárt legyen az övé, hanem az ellenzék is.”

Orbán Viktor ezért „kitalált valakit, aki addig hű követője volt, hogy legyen ő az ellenzék.”

Kaltenbach Jenő véleménye szerint erre a „magyar, ellenzéki érzelmű tömeg meg gondolkodás nélkül rábukott, és azt hiszi, hogy most aztán az igazi jött el, a messiás, aki majd kivezeti őket a politikai sivatagból”. Kaltenbach ezzel azokra gondolt, akik jelenleg a baloldali körökben mozgó Magyar Pétert támogatják.

Ezzel a balliberális jogász egyszerre vélekedett negatívan azokról, akik Orbán Viktornak szavaznak bizalmat és azokról is, akik Magyar Péternek, valamint össze akarta mosni a két politikus közötti jól látható morális és politikai különbségeket.

Borítókép: Kaltenbach Jenő (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.