Altiszteket avattak a Hősök terén + fotók

Letették az esküt az új altisztek.

Forrás: MTI2024. 07. 13. 14:00
Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Olyan erős honvédségre van szükség, amellyel senki nem akarja a harctéren összemérni az erejét. A kormány modern, ütőképes, XXI. századi high-tech haderőt épít – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szombaton Budapesten a Hősök terén, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzettek ünnepélyes eskütételén.

Budapest, 2024. július 13.
Résztvevõk a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzett honvéd altisztek eskütételi ünnepségén a budapesti Hõsök terén 2024. július 13-án.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Vargha Tamás az esküt tett 355 altiszt és hozzátartozóik előtt hangsúlyozta: a Magyarország közvetlen szomszédságában dúló véres háború rávilágít, hogy „soha többet nem engedhetjük meg, hogy felkészületlenül álljunk a kihívások előtt”. Az államtitkár aláhúzta: a modern fegyverzet önmagában nem elegendő a haza sikeres és hatékony védelmére.

Fegyelem, szakmaiság, lojalitás, tisztelet, bátorság, elkötelezettség, és ami a legfontosabb: a hazaszeretet az, ami a honvédeket és a kiváló eszközöket egy legyőzhetetlen erővé teszi

– figyelmeztetett az államtitkár.

Arra is kitért, hogy nem létezhet haderő tartalékos katonák nélkül, ezért fontos, hogy a tartalékos altisztek is letették esküjüket. Vargha Tamás az esküt tett altiszteknek azt mondta:

példájuk mutatja az utat azon bátor és tettre kész honfitársaink számára, akiknek a „szeretem, megvédem” kifejezi a haza védelméért való elhivatottságot és tenni akarást.

Az államtitkár az ország nevében köszönetet mondott a frissen végzett altiszteknek, hogy ezt a nemes hivatást választották, és ezért „biztonságban tudjuk hazánkat a következő évtizedekben is”.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese leszögezte: a katonák Magyarország Alaptörvényének megfelelően a demokratikus alapértékek és a béke védőfalai, hűséges és erős védelmezői. A frissen végzett altisztekhez szólva hangoztatta, hogy

katonának lenni nem egy szakma, hanem a legszebb és a legnagyobb áldozatokkal járó hivatás, amely teljes embert, szívet, alázatot kíván. Az altiszti eskü letételével vállalják ezt a nemes szolgálatot.

Szólt arról is, hogy az altiszti képzést elvégző katonák vezetni képes, csapatszellemmel rendelkező altisztekké válnak, akik nem csupán a hazai feladatokban, de a nemzetközi műveletekben is helyt tudnak állni.

Az újonnan avatott altisztek letették az esküt a Hősök terén, ahol a Magyar Honvédség légi erejének díszelgő átrepülését is megtekintették a résztvevők.

Budapest, 2024. július 13.
Helikopterek a budapesti Hõsök tere felett a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzett honvéd altisztek eskütételi ünnepségén 2024. július 13-án.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Borítókép: Altisztavatás (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.