Bakiktól hemzseg az újpesti bosszúhadjárat, óriási a fejetlenség az önkormányzatnál

Tripponék minden szakszerűséget mellőznek.

Forrás: Facebook2024. 07. 18. 8:49
Fotó: Picasa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi sem jellemzőbb a dilettáns városvezetés működésére, mint az, hogy még primitív politikai bosszújukat sem sikerült szakszerűen intézni” – írta Nagy István az újpesti Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán.

A politikus felidézte, a Fidesz–Újpestért Egyesület képviselőit önkényesen visszahívták az önkormányzat bizottságaiból, a gazdasági társaságok igazgatóságaiból és felügyelőbizottságaiból, 

ezzel pedig megszüntették a politikai ellenfél ellenőrzési lehetőségét az önkormányzat ügyeiben és cégek működésében

– mutatott rá a bejegyzésben.

„Azt még jól viselték, bár nem méltányolták, hogy számos észrevételünkre, sokszor a kormányhivatal törvényességi felhívása után tudtak csak törvényes határozatot hozni, de az már kiverte a baloldali biztosítékot, amikor az utóbbi időben enyhe kifejezéssel élve is kínos helyzetbe kerültek az önkormányzatnál és a cégeknél felmerült bűncselekmények alapos gyanúja miatt” – írta az újpesti önkormányzat ténykedéséről.

Ezután Nagy István Gyurcsány emberének, a DK-s Trippon Norbert polgármesternek szavait idézte: 

még mindig kupleráj van a városházán, és az alkalmatlan városvezetés nem képes a törvényes működés biztosítására. A helyzet októbertől, a baloldal által tervezett régi-új városvezetéssel még rosszabb lesz.

 

A bosszúhadjáratba is sikerült belebakizni Újpesten

Nagy István a következőképpen összegezte a baloldal eddigi Fidesz-ellenes tevékenységét:

  • Az Újpestért Egyesület igazgatósági tagját június 30-ával törölték az Újpesti Vagyonkezelő igazgatóságából, viszont az Újpesti Piac Kft.-ből már nem, mert erről nem tudtak a határozatnak megfelelő időpontban dönteni, így kirúgása 15 napot késett.
  • A Fidesz delegáltjának kiiktatását már be sem tudták adni a cégbíróságra, mert a képviselő-testület baloldali többsége rossz határozatot hozott, az igazgatóság helyett hibásan, a felügyelőbizottságból hívták vissza, ezért az ügyvéd nem volt hajlandó beadni a kérelmet, mert az okirat-hamisítás lett volna.
  • Az egykori MSZP-elnök leváltását a Kulturális Központ éléről – amit egy mondvacsinált pedofil üggyel indokoltak – a szintén DK-s Bedő Kata családi ügyvédje intézte volna, de mivel rosszul adta be a cégbírósághoz, ezért hiánypótlást kapott. Másodszorra sikerült – olvasható a bejegyzésben.

Így működik négy és fél éve az Újpesti Önkormányzat baloldali többsége. Másoknak van szégyenérzete emiatt, mert ennek a szövetségnek a hasonlóan dilettáns döntések, az ilyenekből fakadó milliárdos nagyságrendű károkozások egyáltalán nem okoznak problémát

– írta a képviselő.

Borítókép: Újpest városháza (Forrás: Wikipédia/VinceB)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.