Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Be akart szólni a foci-Eb miatt, felsült az LMP-s politikus

Nem ismerte fel az iróniát az LMP titkára.

2024. 07. 01. 14:38
Hamburg, 2024. június 26.
A cseh Tomás Chory (elöl) és a török Samet Akaydin a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Csehország Törökország mérkõzésén a hamburgi Volkspark Stadionban 2024. június 26-án.
piros lap Kovács István foci Eb 2024
Fotó: MTI/AP/Ebrahim Noruzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon úgy néz ki, hogy a TrollFoci Facebook-oldalának sikerült átejtenie egy LMP-s politikust. Ugyanis vasárnap kitettek egy poénkodós Facebook-bejegyzést arról, hogy a grúz válogatott az összes EB-ből befolyt pénzt felajánlotta a grúz kajak-kenu szövetségnek. Ennek természetesen semmilyen valóságalapja nincsen, a Trollfoci vélhetően azoknak az értelmiségi köröknek próbált görbe tükröt tartani, akik a magyar válogatott Eb-meccsei alatt módszeresen valamilyen más sportágban elért magyar sikerekről posztoltak. 

Angyal Károly Tibor, az LMP – Magyarország Zöld Pártja elnökségének titkára, nem kellő tekintettel – valószínűleg sehogy – járt utána az információ hitelességének. Átvette, és láthatóan komolyan is vette a TrollFoci bejegyzését, természetesen hivatkozás nélkül, hogy ezt felhasználja Eb-ellenes hangulatfokozásra. 

 

Ezt kővetően a bejegyzése alatti kommentszekcióban szétszedték a politikust. 

Akkor lesz az igazi, ha majd elkezd vele kérkedni, hogy ez is az ő eredménye

 – fogalmazott egy kommentelő.

Némi módosítást ugyan végrehajtott – miután már több mint százan írtak a bejegyzése alá –, de továbbra se jelölte meg a forrást.  

 

 Majd mikor már mindenki rajta röhögöttt, megszégyenülten inkább törölte bejegyzését. A Trollfoci szerencsére megőrizte az utókor számára. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Ebrahim Noruzi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.