Bese Gergő atya nem finomkodott, amikor a párizsi olimpia blaszfémikus megnyitójáról kérdezték

A plébános reménykedik abban, hogy a jóérzésű emberek, hívők és nem hívők egyaránt, felemelik a szavukat a botrányos műsor ellen.

Forrás: Mandiner2024. 07. 29. 13:49
BESE Gergõ
Fotó: Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Párizs a kötelező haladási irányt is sugalmazta azzal, hogy hosszú perceken keresztül kellett néznünk a párizsi Pride 2.0 vonulását – mondta a Mandinernek a párizsi olimpia botrányos megnyitójáról Bese Gergő atya. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, míg a nemzetközi baloldal az egekig magasztalta, addig a konzervatív oldalon mély felháborodást keltett a párizsi olimpia megnyitója. A kritikák szerint a szervezők erősen átitatták a rendezvényt LMBTQ-ideológiával, és sokan úgy vélik: az est felháborító mélypontja Az utolsó vacsora című Da Vinci-festmény drag queen paródiája volt.

A plébános szavai szerint a pénteki olimpiamegnyitó idézőjeles ünneplése, az ott lévők vonaglása még  jobban megerősítette azt, hogy milyen nagy felelőssége van a családnak, az egyénnek abban, hogy a normalitásról élőszóban beszéljen a fiataloknak, az útjukat kereső generációknak.

Nemcsak a botrányos öltözet, a provokáló viselkedés volt meghökkentő, hanem az, hogy ismét a kereszténység kigúnyolásában lelték örömüket, amikor az utolsó vacsora képét a saját képükre és hasonlatosságukra formálták

– mutatott rá az atya. Mint fogalmazott, „ők úgy gondolják, hogy velünk, keresztényekkel mindent meg lehet csinálni, és mindent le lehet nyomni a torkunkon.” – Csak reménykedni tudok abban, hogy a jóérzésű emberek, hívők és nem hívők egyaránt, felemelik a szavukat ez ellen, és lesz valamilyen következménye az olimpiai bizottságban is annak, hogy ilyen megnyitó- vagy záróünnepség még egyszer ne forduljon elő – mondta.

Bese emlékeztetett Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére is. Felidézte: az olimpia megnyitóját követő napon miniszterelnök úr is kifejtette véleményét a Párizsban történtekről. Nem a konkrét eseményt domborította ki, hanem a jelenséget. 

Amely jelenség hátterében az Isten-nélküliség felvállalása húzódik meg. Az a társadalom, ami elveszti morális iránytűjét, azaz a legfontosabb keresztény értékeket, annak a társadalomnak nincsen jövője. Ennek a haláltusáját láthattuk az olimpia megnyitóján is

– vélekedett a plébános.

Szerinte a kérdés már csak az, hogy előbb összeomlik-e a rendszer, „mintsem hogy mi magyarok is ennek a szörnyűségnek a részeivé váljunk, vagy a nyomás és a liberális eszmék hódítása olyan erővel fog majd bírni, hogy mi magunk is szolgáivá válunk a halál kultúrája terjesztésének”. 

Bese atya a Mandinernek hangsúlyozta: a morális lecsúszás lejtőjén az első lépés az abortusz legalizálása, a szélsőségesen felpuhított eutanáziaszabályozások bevezetése és a melegházasságnak a heteroszexuális házassággal való egyenrangúsítása. – A melegházasság elfogadtatásán keresztül válik szinte visszafordíthatatlanná az a morális lecsúszás, amely lejtőjének alján egy társadalom megsemmisülésére sor kerül – hangsúlyozta.

Borítókép: Bese Gergő atya (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.