Brutális balesetet okozott egy kiszökött ló, a sofőr ujját amputálni kellett + fotók

A balesetben vétlen sofőr egyik hétmillió forintot követel.

Forrás: Békés vármegyei hírportál2024. 07. 28. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos balesetet okozott egy kiszökött ló a 44-esen, ezért gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emeltek vádat a Gyulai Járási Ügyészségen egy 49 éves csabacsűdi férfi ellen, aki pénzbüntetésre számíthat – hívta fel a figyelmet a Békés vármegyei hírportál. Mint írták, a balesetben vétlen sofőr egyik ujját amputálni kellett, hétmillió forintot követel.

Ló okozott balesetet a 44-esen, a tulajdonosával szemben vádat emeltek (Fotó: Beol/Donka Ferenc)

A vádlott Kardoson, egy bérelt telephelyen többféle állat mellett lovakat is tartott 2022-ben. A telephely kerítése sérült volt, és erről a férfi is tudott. A nem megfelelő körülmények miatt a telephelyről 2022. december 18-án, az esti órákban a férfi egyik lova a hiányos kerítésen keresztül megszökött, amit a vádlott nem vett észre.

Ló okozott balesetet a 44-esen, a tulajdonosával szemben vádat emeltek (Fotó: Beol/Donka Ferenc)

A kiszabadult ló Kardos lakott területén kívül, a 44-es számú főúton közlekedési balesetet okozott. Egy autó elé futott, ütközött is a járművel, amelyet egy román állampolgárságú férfi vezetett. A baleset miatt a vétlen sofőr nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, és súlyos, de nem végleges egészségromlás alakult ki nála, illetve az egyik ujját amputálni kellett, ami maradandó fogyatékosságot eredményezett.

Ló okozott balesetet a 44-esen, a tulajdonosával szemben vádat emeltek (Fotó: Beol/Donka Ferenc)

A vétlen sofőr hátmillió forint erejéig jelentett be polgári jogi igényt a ló tulajdonosával szemben. A vádhatóság ugyanakkor azt indítványozta, hogy a büntetőügyben eljáró bíróság a sértett polgári jogi igényét utasítsa egyéb törvényes útra – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Borítókép: A lóval karambolozott autó a 44-esen (Fotó: Beol/Donka Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.