Döntött a karateszövetség: végleg eltiltották, danjaitól megfosztották Agócs Tibort

A szolnoki kalandparkban egy gyermeket felrúgó mester karatés karrierje véget ért.

Forrás: Facebook2024. 07. 19. 22:18
Fotó: Facebook/Szolnoki Városüzemeltetési Kft. videója
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Karate Szakszövetség Agócs Tibor háromdanos karatemestert mindennemű karateoktatási tevékenységtől véglegesen eltiltja – írta ma közleményében a szövetség. Ezzel azonban még nincs vége a szolnoki kalandparkban egy gyermeket felrúgó karatemester büntetésének. 

Agócs Tibor háromdanos karatemestert megfosztja a Magyarországon hatályos dan fokozataitól, és véglegesen eltiltja a karatemester cím használatától

– folytatták. 

Ezenkívül:

  • kizárták az edzői engedéllyel rendelkező edző tagjainak sorából,
  • eltiltotta a karatetábor szervezési tevékenységétől,
  • a Yakuzák Sportegyesület kizárta tagjai soraiból.

Mint írták, a Magyar Karate Szakszövetség elnöksége elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől, és minden hasonló esetben a rendelkezésre álló eszközök teljes szigorával fellép az ilyen és ehhez hasonló esetek teljes visszaszorítása érdekében.

A Magyar Karate Szakszövetség már a botrányos eset kirobbanása után is azonnal reagált a történtekre. Akkor leszögezték, az egész karatetársadalom, illetve közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karatemesterei elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől.

Az adott sportág felügyeleti szervének évente-kétévente ellenőriznie kellene az edzőket, akik gyermekekkel foglalkoznak – vélekedett az ügyben Hajós István, a Magyar Muaythai Szakszövetség elnökségi tagja is.

Orbán Viktor a péntek reggeli interjúban egyértelműen leszögezte: „Nem kell túlbonyolítani a dolgot: tudom, hogy ki szervezi a tábort, és ez az ember, a szervező felelősséggel tartozik érte. Gondoskodik róla, vigyáz rá, és a gyerek hasznosan tölti el az idejét. Ilyen egyszerűen nem fordulhat elő!”

A gyermeket bántalmazó férfit minden korábbi kitüntetésétől is megfosztották.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.