Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Egész nyáron forrhat az agyvize a dugóban, felújítják a Margit hídon a bicikliutat

Felújítják a Margit hídi kerékpárútat: új bevonatot kap és újrafestik az útburkolati jeleket – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2024. 07. 05. 16:28
20220214_Margit_hid_biciklisav_MG_Ripost 00003_
biciklis a Margit hídon Fotó: MW Bulvár/Markovics Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Margitszigethez közelebb eső oldalon található, a járdával közös területen vezetett kerékpárút rekonstrukciója két ütemben valósul meg: július 8-tól augusztus 4-ig a szigeti bejáró és a budai hídfő közötti szakasz, majd ezt követően, augusztus 31-ig a pesti hídfő és szigeti bejáró közötti szakasz újul majd meg.

A kerékpárút átépítésekor eltávolítják a tönkrement bevonatot, majd új burkolatot fektetnek le. Továbbá újrafestik az útburkolati jeleket és a kerékpáros piktogramokat, valamint kicserélik a kerékpárút és a gyalogjárda közötti taktilis útburkolati jelet.

A Buda felé vezető oldalon a külső sávot lezárják a gépjárművek elől, mert ott ideiglenes jelleggel kerékpársávot, illetve gyalogosrészt alakítanak ki. Ebben az időszakban 

Pestről Buda felé csak egy forgalmi sávot használhatnak majd az autósok  a hídon, 

így a Szent István körúton és a Pozsonyi úti felhajtón időszakosan jelentősebb torlódások alakulhatnak ki a Margit híd irányába – hívta fel a figyelmet a BKK. A közösségi közlekedés segítése érdekében a Szent István körút Tátra utcai kereszteződésétől a Margit hídi munkaterület kezdetéig ideiglenes autóbuszsávot jelölnek ki a szélső forgalmi sávban, amelyet a Pozsonyi útig a kerékpárosok is használhatnak.

A munkavégzés ideje alatt a Pozsonyi út felől is csak egy sávon lehet a Margit hídra felhajtani.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.